Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Havi 15 milliárd videót pörgetnek át a magyarok a TikTok-on

10perc.hu
2022. 07. 21.
Havi 15 milliárd videót pörgetnek át a magyarok a TikTok-on

A legfrissebb statisztikák szerint Magyarországon már 2 és fél millióan nézik napról napra a feltöltött kisfilmeket, amelyek között egyre több ügyesen csomagolt céges üzenet is megtalálható.

A történelem ismétli önmagát. Amíg 10-12 évvel ezelőtt a Facebook írta át olcsó és célzott tartalmaival a hirdetési piacot világszerte, addig 2022-ben ugyanezt az 1 milliárd aktív követővel rendelkező TikTok viheti véghez. A 15-20 másodperces rövid videókat gyűjtő platform néhány éve még csak a tinédzserek „virtuális játszótere” volt, a felhasználói kör azonban mára alaposan kitolódott a 20-as, a 30-as, sőt, a 40-es korosztály felé is.

A legfrissebb statisztikák szerint Magyarországon már 2 és fél millióan (!) nézik napról napra a feltöltött videókat, amelyek között egyre több ügyesen csomagolt céges üzenet is megtalálható. Marketingszakemberek szerint a Facebook-költések tizedéért tízezrekhez juthat el az, aki most száll fel a TikTok vonatra.



Az auditált adatok alapján a magyarok naponta átlagosan 150 videót néznek végig, ez azt jelenti, hogy egy átlagos TikTok-felhasználó napi 60 percet tölt a videók közötti böngészéssel, amik között egyre több a céges brandet népszerűsítő tartalom. Egy klímákat forgalmazó cég hasznos és vicces videói néhány hét alatt 10 ezernél is több követőt generáltak a TikTokon. Ez – a termékkör sajátosságait ismerve – hazai rekordnak számít

A tapasztalatok szerint a fogyasztók szeretik a hasznos ismereteket átadó tartalmakat. Népszerűek például azok a videók, amikből kiderül, hogy miként utazhatunk külföldre olcsón, milyen praktikákkal tudjuk szebbé tenni az autónkat vagy hogyan tanuljunk meg 10 ujjal gépelni gyorsan és egyszerűen. A többmilliós reklámkampányokkal szemben már néhány százezer forintos marketingbefektetéssel is szemmel látható eredményt lehet elérni.



Ráadásul az ügyesen menedzselt videók nemcsak a fogyasztók számára tehetik népszerűvé az adott céget, de bizony a leendő munkatársak számára is. Egyre több vállalkozás toborozza ugyanis a TikTok segítségével a munkavállalóit mert egy jó videó üzenetre sokkal fogékonyabbak a mai huszon-harmincéves fiatalok, mint egy száraz, unalmas álláshirdetésre.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek