390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az IKEA új dobása az összeszerelhető miniház

10perc.hu
2021. 01. 23.
Az IKEA új dobása az összeszerelhető miniház

A svéd bútorgyártó ötlete elképesztő sikeres lehet, hiszen nemcsak ökobarát, hanem olcsó is, ráadásul könnyen költöztethető.

Vélhetően újabb nagy sikerre számíthat az IKEA, ugyanis a svéd bútorgyártó óriás ezúttal az összeszerelhető házát dobta piacra. A cég a Vox Creative és az amerikai lakóautókat gyártó Escape-pel közösen alkotta meg újítását, ami környezetbarát és abszolút helytakarékos. Maga a miniház napelemekkel, komposztáló WC-vel és igény szerint hideg-meleg vízellátással kapható.



A belső teret Az IKEA vezető belsőépítésze, Abbey Stark tervezte, és a lonelyplanet.com portál információi szerint fenntartható, multifunkcionális hely és energiatakarékos termékek felhasználásával váltotta valóra álmát. A teret semleges tónusok díszítik, a konyhaszekrények újrahasznosított palackfedelekkel, beépített tárolóval és bútorokkal készülnek. Van még a házban egy összecsukható asztal is, amely kiválóan megfelel egyrészt étkezőnek, másrészt pedig íróasztalnak azok számára, akik otthon is dolgoznak.



Dan Dobrowolski, az Escape alapítója elárulta, kevesebb, mint hatvan nap alatt össze lehet szerelni a házat – amelyet a Vista Boho XL pótkocsira álmodtak a tervezők, így bármikor máshova költözhet a tulajdonos –, melynek ára a hozzá megvehető IKEA bútorokkal együtt mindössze 47.5550 dollár, ami átszámítva mintegy 14 millió forintnak felel meg.

Főkép forrása:
lonelyplanet.com

További cikkek