393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az IKEA új dobása az összeszerelhető miniház

10perc.hu
2021. 01. 23.

A svéd bútorgyártó ötlete elképesztő sikeres lehet, hiszen nemcsak ökobarát, hanem olcsó is, ráadásul könnyen költöztethető.

Vélhetően újabb nagy sikerre számíthat az IKEA, ugyanis a svéd bútorgyártó óriás ezúttal az összeszerelhető házát dobta piacra. A cég a Vox Creative és az amerikai lakóautókat gyártó Escape-pel közösen alkotta meg újítását, ami környezetbarát és abszolút helytakarékos. Maga a miniház napelemekkel, komposztáló WC-vel és igény szerint hideg-meleg vízellátással kapható.


A Vista Boho XL pótkocsira álmodták meg a házat a tervezők, így bármikor máshova költözhet a tulajdonos    Fotó: lonelyplanet.com


A belső teret Az IKEA vezető belsőépítésze, Abbey Stark tervezte, és a lonelyplanet.com portál információi szerint fenntartható, multifunkcionális hely és energiatakarékos termékek felhasználásával váltotta valóra álmát. A teret semleges tónusok díszítik, a konyhaszekrények újrahasznosított palackfedelekkel, beépített tárolóval és bútorokkal készülnek. Van még a házban egy összecsukható asztal is, amely kiválóan megfelel egyrészt étkezőnek, másrészt pedig íróasztalnak azok számára, akik otthon is dolgoznak.


A ház környezetbarát és abszolút helytakarékos - kicsi, de kényelmes a hálórésze    Fotó: lonelyplanet.com


Dan Dobrowolski, az Escape alapítója elárulta, kevesebb, mint hatvan nap alatt össze lehet szerelni a házat – amelyet a Vista Boho XL pótkocsira álmodtak a tervezők, így bármikor máshova költözhet a tulajdonos –, melynek ára a hozzá megvehető IKEA bútorokkal együtt mindössze 47.5550 dollár, ami átszámítva mintegy 14 millió forintnak felel meg.

Főkép forrása:
lonelyplanet.com

További cikkek