Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Legyőzte a Fidesz a kormányt! Marad az éves elszámolás a napelemes rendszereknél

10perc.hu
2023. 09. 09.
Legyőzte a Fidesz a kormányt! Marad az éves elszámolás a napelemes rendszereknél

A jövő évtől is fenntartják az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre a telepítésüktől számított tíz éven át.

Úgy tűnik, ha egy párt határozottan fellép a kormány egyébként rossz döntése ellen, akkor az hajlandó a visszalépésre… Most valami ilyesmi történik (?!), hiszen a Fidesz felszólította a kabinetet, hogy a napelemes rendszereknél maradjon az éves elszámolás a családok esetében. És lőn, a kormány meghátrált!

Lantos Csaba energiaügyi miniszter ugyanis bejelentette, megtartják az éves elszámolást a napelemes rendszereket üzemeltető családok számára. A kedvezménnyel azok a háztartások is élhetnek, amelyek már benyújtott igényük alapján tervezik megvalósítani fejlesztéseiket.


Megmarad az éves elszámolás a napelemes rendszereket üzemeltető családok számára     Fotó: Freepik


A jövő évtől is fenntartják az éves elszámolást a háztartási méretű napelemes rendszerekre a telepítésüktől számított tíz éven át. Az éves szaldó előnyösebb mint a bruttó elszámolás, mert minden más megoldásnál több megtakarításhoz, alacsonyabb villanyszámlákhoz segíti a családokat.

„Úgy döntöttünk, hogy a kedvezőbb éves elszámolást alkalmazzuk a már üzemelők mellett azokra a háztartási erőművekre is, amelyek működtetői 2023. szeptember 7. éjfélig jelezték fejlesztési igényüket. Utóbbiak esetében a 2026. január 1-jéig biztosít majd a hivatali rendeletmódosítás a beruházások befejezésére időtartamot. Így a már előkészületben lévő fejlesztések is az éves szaldóban maradhatnak tíz éven át, ha a kivitelezésük legkésőbb 2025 végéig lezárul. A mostantól beérkező újabb igényekre alapozó beruházások pedig egységesen a bruttó elszámolásba kerülnek" – közölte a miniszter.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Fidesz

További cikkek