Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Felpörög a kampány az utolsó napokra

10perc.hu
2024. 06. 07.
Felpörög a kampány az utolsó napokra

Az utolsó napokra látványosan felpörögnek a választási kampányok, ahogy a politikai pártok maximális sebességre kapcsolnak.

Orbán Viktor miniszterelnök Dabason egyértelműen kifejtette: „A kampány olyan, mint a bicikli, ha nem tekered, akkor eldől - írja az RTL.” Ennek szellemében az utolsó héten a Fidesz mindent megtesz: szombaton 50 ezer aktivistájuk egymillió személyes találkozást tervez, hogy szavazásra buzdítsák támogatóikat.

„A választás előtti 24 órában 50 ezer aktivistánk 1 millió embert keres fel! HÁBORÚ VAGY BÉKE? Ez a tét. Szavazz! Mozgósíts! Csak a béke! Csak a Fidesz!”


A DK-MSZP-Párbeszéd listavezetője, Dobrev Klára is intenzív kampányhajrába kezdett. Az utolsó 36 órában mind a 19 megyébe ellátogat, hogy minél több választóval találkozzon személyesen.

 „Pénteken hajnalban elindulunk és szombat estig meg sem állunk!”

– írta Dobrev Klára a Facebook posztjában.


A Tisza Párt és vezetője, Magyar Péter, a Hősök terén tartják meg kampányzáró nagygyűlésüket. Magyar Péter arra kéri támogatóit, hogy mindenki hozzon magával még két embert a szombati rendezvényre. A vasárnapi szavazáson pedig a békére és a Tisza Pártra buzdítja a választókat, hiszen – ahogy Facebook posztjában is hangsúlyozza – 

„aki a Tisza Pártra szavaz, az a békés építkezésre és a jövő biztonságára szavaz. Aki a TISZA Pártra szavaz, az a gyerekeink és unokáink biztonságos jövőjére szavaz.”

Az elkövetkező napokban az ország különböző pontjain politikusok, aktivisták és választók ezrei mozgósítanak, hogy minél több embert elérjenek és meggyőzzenek a részvétel fontosságáról. Mivel minden szavazat számít, ezért a kampány utolsó napjai döntő jelentőségűek lehetnek az eredmények szempontjából.

További cikkek