Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Meglepetés jutalom a leköszönő polgármesternek: Aros János hathavi bónuszt kapott

10perc.hu
2024. 07. 03.
Meglepetés jutalom a leköszönő polgármesternek: Aros János hathavi bónuszt kapott

A sárospataki önkormányzat fideszes többsége hathavi jutalmat szavazott meg a leköszönő polgármesternek, Aros Jánosnak és alpolgármesterének, Sikora Attilának.

Az előterjesztés szerint a bónusz a 2024-es év magas színvonalú munkájáért jár. A döntés azonban meglepő, mivel a júniusi választásokon a szavazók leváltották Aros Jánost 14 év után és az ellenzék hatból hét egyéni választókerületben győzött. Az EP-listán a Fidesz ugyan 44 százalékot kapott, de Aros és az önkormányzati képviselőjelöltek jelentősen gyengébben szerepeltek - közölte a 444.hu.

Eredetileg egyhavi jutalmat javasoltak, de a pénzügyi bizottság ülésén valaki javasolta a hathavi összeget. Egyed Attila, a bizottság fideszes elnöke, elmondta, hogy az eredeti javaslatot ő tette, de a jutalom növelését egy önkormányzaton kívüli bizottsági tag vetette fel. Egyed szerint az emelés oka az volt, hogy a polgármester az elmúlt 14 évben „viszonylag kevésszer” kapott jutalmat.

Aros János meglepő döntése:

A döntést Farkas Szabolcs, az új polgármester, Youtube-csatornáján közvetítette. Aros János meglepetését fejezte ki a jutalommal kapcsolatban, mondván, hogy „Nincs szükségem ekkora összegű jutalomra”. Hozzátette, hogy 14 év alatt mindössze egyszer, tavaly vett fel egyhavi jutalmat.

Aros jelenleg jogi lehetőségeket keres arra, hogy ne vegye fel a bónuszt, mivel a következő napokban az önkormányzat pénzügyi irodája számfejti az összeget. A polgármester azt is vizsgálja, hogy visszautalhatja-e a pénzt, illetve hogy az önkormányzat visszavonhatja-e a döntését.

Főkép forrása:
Dr. Farkas Szabolcs független polgármesterjelölt/youtube

További cikkek