Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Dr. Kulja András: nem az a kérdés, hogy lehet-e 50 fokban operálni, hanem az, hogy túléli-e a beteg

10perc.hu
2024. 07. 26.
Dr. Kulja András: nem az a kérdés, hogy lehet-e 50 fokban operálni, hanem az, hogy túléli-e a beteg

A Tisza Párt EP-képviselője csütörtök este Facebook-bejegyzésben reagált Kásler Miklós korábbi kijelentésére. 

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, Kásler Miklós, az egészségügyért korábban felelős volt miniszter, reagált az RTL Híradó riporterének kérdéseire a klíma nélküli kórházak problémájával kapcsolatban. Az ex-miniszter megemlítette, hogy „30 évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet.”

Kásler kijelentése kapcsán, Dr. Kulja András, a Tisza Párt EP-képviselője Facebook posztban fejezte ki ellenvéleményét. 

"Önnek mindenkinél jobban kellene tudnia, hogy milyen óriási mértékben veszélyezteti a páciens félépülését, ha csak pár fokkal melegebb a műtő a megengedettnél. Ha esetleg mégsem tudná (ami egy orvos esetében elképzelhetetlen), akkor összefoglalom: Egy műtétnél az altatás miatt a emberi test hőszabályozása felborul, nem tud megfelelően reagálni a külső hőmérsékletre, ami önmagában óriási megterhelést jelent a legyengült szervezetnek, de ami még ennél is sokkal nagyobb probléma, az a fertőzésveszély."  - írta közösségi oldalán. 

Kulja posztjában arra is kitért, hogy Kásler Miklós még a hálapénz virágkorában dolgozott, amikor sokak számára többet számított a műtétek száma és az azokat megelőző vagy követő hálapénz mint a műtétek sikere.

"Tudom, hogy mikor Ön sebészként dolgozott, az orvosbárói hálapénz rendszer virágkorát élte és mondjuk ki, sajnos voltak olyanok, akiknek többet számított a műtétek száma (és az azokat megelőző vagy követő hálapénz) mint a műtétek sikere. Nem tudom, hogy Ön nem ezek közé a "gyógyítók" közé tartozott-e, de én fiatal orvosként azért vállaltam politikai szerepet és lettem a TISZA Párt Európai Parlamenti képviselője, mert Önnel ellentétben nem akarok beletörődni abba, hogy Magyarországon ilyen az egészségügy helyzete és mindent meg fogunk tenni azért, hogy változtassunk ezen." - zárta posztját Dr. Kulja András.



Főkép forrása:
Dr Kulja András Facebook

További cikkek