Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Havas Henrik is nyilatkozott a szolnoki kalandpark esete kapcsán

10perc.hu
2024. 07. 23.
Havas Henrik is nyilatkozott a szolnoki kalandpark esete kapcsán

Facebook-bejegyzésben fejezte ki véleményét Havas Henrik a szolnoki kalandparkban kisgyereket felrúgó karatedző kapcsán.

Havas Henrik Facebook-bejegyzésben reagált a jászberényi karatedzőre, aki egy szolnoki kalandparkban felrúgott egy kisfiút. Havas unokaöccsét kérdezte az ügyről, aki szintén karatézik. Posztjában óvatosságra intett mindenkit, aki elbátortalanodna gyermeke karateedzésre való beiratásában, ugyanis szerinte ez egyedi eset. 

"Mivel egy karateedzőről van szó, nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy vajon, mi folyik a küzdősportok területén. Felhívtam telefonon az unokaöcsémet, aki ebben a sportágban juniorként a legtöbbre vitte. Próbálom összefoglalni, hogy mit mondott: ,,Én 10 éves koromban kezdtem, és abban a klubban, ahol edzettem, alap volt, hogy meg kell nyerni a csapatbajnokságot. Ha most azt mondom, hogy a határokat feszegettük az edzéseken, semmit nem mondok. 20 kilós súllyal kellett kötélre mászni, egészen elképesztő, fizikai határokat feszegető gyakorlatokat végeztünk. Volt egy edzőnk, többszörös magyar bajnok, aki mindenkitől elvárta, hogy teljesítsen, de soha, soha nem fordult elő, hogy agresszív módon hajtsa be a gyakorlatok végrehajtását. A szolnoki esetről szólva az a véleményem, hogy egyszeri esetről van szó -legalábbis remélem-, nem tudok arról, hogy a küzdősportok edzői az ő típusához tartoznának. Ami az agresszivitást illeti, edzés végén az edző felügyelete mellett súlycsoporttól függetlenül eljátszottuk, hogy üldözzük egymást. Na, olyankor volt durvulás, de határok között. Ami engem illet, egyszer voltam képes megnézni a felvételt, ahogy ez az idióta állat felrúgja azt az apró kis emberkét. Te, a nagybátyám pontosan tudod, hogy mennyire irtózom az erőszaktól, soha nem éltem vissza azzal, amit tanultam. Ezt az embert ki kell zárni a sportból! Azt nagyon világossá kell tenni, hogy ez egy egyedi eset, ez az ember isten tudja miért, talán valamilyen gyerekkori trauma miatt megőrült.” 

A teljes bejegyzés itt olvasható: 


Főkép forrása:
Havas Henrik (Facebook)

További cikkek