Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szolnoki kalandparki bántalmazás: megszólalt az edző és egy korábbi barátnő is

10perc.hu
2024. 07. 22.
Szolnoki kalandparki bántalmazás: megszólalt az edző és egy korábbi barátnő is
Nyilatkozott a szolnoki kalandparkban egy kisfiút felrúgó edző és egy korábbi barátnő is.

Elismerte a jászberényi karatedző, hogy bántalmazott egy hétéves gyereket egy szolnoki kalandparkban. Az esetet a térfigyelő kamera is rögzítette, amelyen látható, hogy az edző akkora erővel rúgta meg a gyereket, hogy az a levegőbe repülve a fejével ért földet. A gyerek hosszasan feküdt tehetetlenül a földön. Az RTL-nek adott interjújában az edző elmondta, hogy bocsánatot kért a gyerektől és a családjától, és mindent megtenne, hogy jóvátegye a történteket, amelyeket élete legsötétebb pillanatának nevezett - közölte a Telex.

A férfi, aki az egyesület elnöke volt, az eset után lemondott posztjáról, és a Magyar Karate Szövetség örökre eltiltotta az oktatástól, megfosztotta díjaitól, és nem viselheti többé a fekete övet. Az edző elmondása szerint még aznap bocsánatot kért a kisfiútól, "a tenyerén hordozta", és jó barátságot kötöttek. Annyira, hogy a fiú később édesanyja kíséretében jelentkezett is egy karatetanfolyamra.

Ahogyan mi is megírtuk, az édesanya az RTL-nek elmondta, hogy csak a hírekből értesült a fiát ért támadásról, és nem tudta, mi történt, ezért vitte később is a táborba. A beiratkozáskor az edző nem tett említést a bántalmazásról. Az édesanya szerint a fia részletesen elmondta, hogy a rúgás után az edző fél liter vizet öntött rá, hogy felébredjen, mondván: "nem vagy te lány." A fiú elmondásából nem derült ki, hogy az edző valóban bocsánatot kért volna. Az édesanya hajlandó lehetőséget adni az edzőnek, hogy az ő jelenlétében személyesen kérjen bocsánatot a kisfiútól, és mondja meg neki, hogy nem érdemelte meg a büntetést.

Az edző korábban az ATV-nek is beszélt, hangoztatva bocsánatkérési szándékát, ugyanakkor megjegyezte: „a másik oldalon, a gyerekvédők figyelmébe ajánlom: van egy gyermek, az pedig az én gyermekem. Ilyen értelemben szeretném – nem kifogásolva a rám mért büntetést, és nem kifogásolva a rám mért népharagot – őket megvédeni azoktól a méltatlan támadásoktól és üzenetektől, amelyeket kapunk.” A nyilatkozatnak azt a részét, amely szerint „nem kifogásolja a rá kimért büntetést és nem kifogásolja a rá mért népharagot”, árnyalta az RTL-nek adott nyilatkozata, amelyben kijelentette: „De azért az szörnyű, hogy mindenféle előzetes információkérés nélkül ennyi rágalom egy helyen, egy időben, ilyen lincshangulat alakulhat ki.”

Az ügy széles nyilvánosságot kapott, és több egykori tanítvány is beszámolt arról, hogy a karateedző bántalmazta őket. A Telex szerint Egy volt párja is fizikai erőszakról beszélt, és egy tanítványa azt állította, hogy a férfi megerőszakolta őt. Az edző az állításokat visszautasítja, és rágalmazásért feljelentést tett. Pócs János, a térség fideszes képviselője, védelmébe vette az edzőt, mondván, hogy "egy gyenge pillanata volt". Orbán Viktor miniszterelnök azonban elítélte a történteket, és kijelentette, hogy a bántalmazás "elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált."



Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek