Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lőszerrobbanás történt egy csehországi katonai kiképző központban

10perc/MTI
2024. 06. 17.
Lőszerrobbanás történt egy csehországi katonai kiképző központban

Hétfő délelőtt robbanás rázta meg az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központot, többen megsérültek.

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképzőközpont területén, többen megsérültek - tudatta a cseh hadsereg az X-en.

A helyszínre érkezett egy katonai és két polgári mentőhelikopter, amelyek személyzete segítséget nyújtott a sérülteknek. Legalább két polgári mentőkocsi is a helyszínre érkezett - közölte Lucie Mikisková, az olmützi mentőszolgálat szóvivője.

Mikisková későbbi bejelentése szerint kilenc személy sérült meg gránátok robbanása következtében. Két sérültet mentőhelikopter szállított egy olmützi kórházba, a többieket pedig mentőautókkal vitték különböző kórházakba.
A hadsereg honlapja szerint gyakorlat lehetett a központban, mert hétfőn az egész területet előre lezárták, a környező települések lakosságát pedig arra figyelmeztették, hogy emelkedni fog a zajszint - írja a CTK cseh hírügynökség. Az ügyet a katonai rendőrség vizsgálja.

Libavá jelenleg a cseh hadsereg legnagyobb kiképzőközpontja, amelynek területén már többször előfordult baleset. Legutóbb, 2021 júliusában azonban a Prágától nyugatra fekvő Brdy kiképzőközpontban történt robbanás. A gyakorlótéren fel nem robbant lőszerek hatástalanítása közben történt balesetben egy katona meghalt, egy másik pedig megsérült.

Hirdetés

További cikkek