Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Börtönháború – 116 halottal!

10perc.hu
2021. 09. 30.
Börtönháború – 116 halottal!

Ecuador történetében ilyen súlyos eset még nem fordult elő, 400 rendőrre volt szükség ahhoz, hogy a börtön vezetése visszaszerezze a fegyintézet feletti irányítást.

Vélhetően ilyenre eddig csak különböző filmekben került sor, hogy egy börtönben olyan háború tör ki a rabok között, ami rengeteg halálos áldozattal jár. Nos, Ecuadorban most megtörtént mindez a valóságban, és a hatóságok jelentése szerint eddig 116-an hunytak el abban a börtönharcban, amiben rivális bandák csaptak össze egymással.

Mint arról a BBC is beszámolt, hogy az összecsapások részeként legkevesebb öt rabot lefejeztek, míg a harcokban többeket agyonlőttek vagy megcsonkították. Úgy tudni, hogy egyes börtönben lévő bandatagok kapcsolatban állnak a mexikói drogkartelekkel. Összesen 400 rendőrre volt szükség, hogy több órányi küzdelem után visszaszerezzék az irányítást az intézmény vezetői.



Az ország egyik legveszélyesebb börtönének tartják számon a fegyintézetet, és a rendőrfőparancsnok elmondta, a rabok közül többen gránátokat is dobáltak. A helyi média arról tett jelentést, hogy a lázadást az Ecuadorban tevékenykedő drogkereskedő bandák rendelték el.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek