Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Újabb orosz katonai gép zuhant le!

10perc.hu
2021. 09. 22.
Újabb orosz katonai gép zuhant le!

Az An-26-os felszállása problémamentes volt, és a pilóták később sem jelentettek műszaki meghibásodást, sőt, a gép nem adott le vészjelet sem.

Már szinte nem telik el hét, amikor ne zuhanna le egy orosz repülőgép. Most éppen az Interfax jelentette be, hogy egy An-26 katonai szállító repülőgép az előzetes adatok szerint a Habarovszktól 40 km-re lévő Hehcir természetvédelmi területen zuhant le. A keresést rendkívül megnehezíti a sötétség a ria.ru híre szerint, a gépen hatan tartózkodtak, akiknek sorsáról semmi hír.

A gép a habarovszki reptér pályáit és földi rendszereit ellenőrizte. Az An-26-os felszállása problémamentes volt, és a pilóták később sem jelentettek műszaki meghibásodást. A gép nem adott le vészjelet. A helyszínre mentőosztagot és két helikoptert vezényeltek. Az első vizsgálatok nem zárják ki a pilótahibát sem.

Valamivel több, mint egy hónap alatt ez volt a hetedik (!) orosz repülőgépbaleset. Július 31-én egy Szu-35-ös vadászgép zuhant bele az Ohotszki-tengerbe, majd augusztus 14-én egy Be-200 típusú repülőgép zuhant le Törökországban, amely a török erdőtüzek oltásában segédkezett. A balesetben öt orosz katona vesztette el az életét.

Augusztus 17-én a moszkvai régióban lezuhant egy új katonai szállító repülőgép, az Il-112V prototípusa, a személyzet mindhárom tagja meghalt. Rá egy nappal, augusztus 18-án egy MiG-29-est ért baleset az Asztrahány régióban, sajnos ennél az esetnél is elhunyt a pilóta.

Augusztus 27-én egy rutinkarbantartásra tartó SZU-24-es bombázó újratankolást követően, néhány perccel a felszállás után zuhant le. Míg egy hete kényszerleszállás közben lezuhant és szétroncsolódott egy L-410-es utasszállító repülőgép Szibériában, az Irkutszki területen, fedélzetén 16 emberrel.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek