Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orosz birodalmi lépegetők - harci robotokat mutattak be Putyinnak

10perc.hu
2021. 09. 14.
Orosz birodalmi lépegetők - harci robotokat mutattak be Putyinnak

A hadgyakorlaton 20 ezer katona és 5600 egységnyi haditechnika, köztük 160 harckocsi, valamint egyaránt több mint száz repülőgép és helikopter vett részt.

Mintha csak a Csillagok háborúja elevenedne meg, és immár valósággá válna a birodalmi lépegetők megjelenése a mai modern hadászatban. Ugyanis harci robotokat mutattak be Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a Zapad-2021 (Nyugat-2021) orosz-fehérorosz stratégiai hadgyakorlaton a Nyizsnyij Novgorod megyei Mulino lőtéren.

Putyin helikopterrel érkezett a harcálláspontra, és az általa megszemlélt fő szakaszában 20 ezer katona és 5600 egységnyi haditechnika, köztük 160 harckocsi, valamint egyaránt több mint száz repülőgép és helikopter vett részt. A manővereken Geraszimov hadseregtábornok szerint 150 külföldi megfigyelő is jelen volt, és a hadgyakorlat az orosz és a fehérorosz katonai vezetés szerint védelmi jellegű.

A gyakorlaton három kilométeres hatótávolságú páncéltörő irányított rakétákat hordozó harci robotok vettek részt. Orosz hírügynökségek szerint a Zapad-2021-en először alkalmaztak Uran-9-es és Nyerekta típusú felderítő és tűzvezető robotokat.

A Nyerekta robotokat felderítésre és az alegységek tűztámogatására vetették be. Fegyverzetük egy 12,7 milliméteres Kord golyószóróból és egy 30 milliméteres AG-30M típusú gránátvetőből állt. Az aknamezőkön való úthaladáshoz Uran-6 aknaszedő rendszereket is használtak. A robotokat a Karier taktikai lézerrendszer támogatta.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek