Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bombamerénylet a kabuli repülőtéren!

10perc.hu
2021. 08. 26.
Bombamerénylet a kabuli repülőtéren!

A sajtóhírek szerint legalább 13-an meghaltak az öngyilkos merényletben, a tálibok szerint gyermekek is vannak az áldozatok között.

Ahogy azt korábban a 10perc.hu is megírta, a brit fegyveres erők minisztere bejelentette, a mai nap folyamán támadás fogja érni a kabuli repteret, valamint a kimenekítésre váró ezreket. Nos, az információ igaznak bizonyult, és ma délután hatalmas robbanás rázta meg a reptér egyik kapuját.

A hírügynökségi jelentések szerint öngyilkos merénylő robbantott, és legalább 13 ember halt meg a támadásban. A The Telegraph információi szerint amerikai katonák is vannak a sérültek között, míg a tálibok szóvivője szerint gyermekek is vannak az áldozatok között.

Tűzpárbaj tört ki az afgán főváros, Kabul repülőterén elkövetett robbantást követően - erről számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió  meg nem nevezett fehér házi tisztségviselőkre hivatkozva, és kiderült, hogy a robbantásban három amerikai tengerészgyalogos is megsebesült. A Politico című lap amerikai kormányzati és egyéb jól értesült forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadásért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a felelős.

A térségben napok óta afgán állampolgárok ezrei várakoztak arra, hogy evakuálási repülőgépeken elhagyhassák az országot a tálib hatalomátvételt követően. Ma délután ugyanakkor azt is jelentették, hogy lövéseket adtak le egy olasz, menekülőkért érkező katonai repülőgépre, ám a repülőben kár nem keletkezett. A kialakult, igencsak veszélyes helyzetben több ország – köztük Franciaország, Kanada és Hollandia – a következő 24 órában lezárják a mentőakciókat.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek