Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Jön az Air France az Airbus A220-asokból álló új flottája!

10perc.hu
2021. 08. 01.
Jön az Air France az Airbus A220-asokból álló új flottája!

Szeptemberben érkezik meg az első Airbus A220-300-as gép, amellyel a rövid- és középtávú járatokon használt Airbus A318-asokat és A319-eseket váltja.

A kanadai Mirabelben készülő első példány a napokban gördült ki a festőcsarnokból, az A220-as már az Air France modernizált festésmintáját kapta. Ezen a légitársaság hagyományos szimbóluma, a szárnyas csikóhal már az első ajtó mellett is megtalálható.

Az Airbus A220-asok 20 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett üzemeltethetők, mivel a gépek szerkezete könnyebb, kompozit anyagokból készül. Az új generációs hajtóműveknek köszönhetően ezek a típusok 34 százalékkal halkabbak, mint az A319-esek, és kulcsszerepet játszanak abban, hogy az Air France elérje klímavédelmi céljait.

Mielőtt az első példány megérkezne a párizsi bázisra Mirabelben többféle földi teszten és tesztrepülésen kell átesnie. Átvétele után az első hónapban kizárólag a pilóták és légiutas-kísérők képzésére használja majd az Air France a gépet, mivel üzemeltetéséhez a szakembereknek típusvizsgát kell tenniük. Az Air France közel 700 pilótát képez ki az A220-300-asok repülésére, a típusból 60 példányt vásárolt a légitársaság.

Főkép forrása:
Air France

További cikkek