387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Lövöldözés történt a San Jose-i vasúti pályaudvar közelében, többen meghaltak

MTI
2021. 05. 26.
Lövöldözés történt a San Jose-i vasúti pályaudvar közelében, többen meghaltak

Lövöldözés történt a kaliforniai San Jose egyik vasúti pályaudvara közelében, legalább nyolc ember életét vesztette, amikor a helyi szállítmányozási vállalat egyik munkatársa többekre tüzet nyitott - közölték a helyi hatóságok.

A megyei seriff szóvivője arról számolt be, hogy a fegyveres az áldozatokhoz hasonlóan a Santa Clarai Közlekedési Hatóság (VTA) alkalmazottja volt, ő is életét vesztette. Russell Davis egyelőre nem tudta megmondani, hogy az elkövető saját kezével vetett-e véget az életének, vagy a rendőrök lőtték le.

"A nyomozás jelenleg is zajlik, az áldozatok száma változhat" - fogalmazott.

A lövöldözés helyi idő szerint reggel 7 órakor kezdődött a VTA által üzemeltetett állomások egyikének udvarán, amely a város repülőterének közelében található. Davis tájékoztatása szerint egy bombakereső osztag is kivonult a helyszínre, ahol "legalább egy" robbanószerkezetet találtak.

"Borzalmas tragédia történt ma, együttérzünk a VTA-családdal" - jelentette ki Glenn Hendricks, a vállalat igazgatóságának elnöke. Hozzátette, a lövöldözés az udvar azon részén történt, ahol a munkások karbantartják a járműveket.

"Nagyon sötét pillanat ez" - fogalmazott Sam Liccardo, San José polgármestere. "Mindent tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy ez soha többé ne forduljon elő városunkban" - tette hozzá.

Sajtóinformációk szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is segítik a nyomozást.

Főkép forrása:
AP Photo/Noah Berger

További cikkek