Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rekordokat dönt az aranyár: az unciánkénti ár átlépte a 2600 dollárt

10perc.hu
2024. 09. 13.
Rekordokat dönt az aranyár: az unciánkénti ár átlépte a 2600 dollárt

Rekordot dönt az arany: az ár átlépte a 2600 dollárt. A kamatcsökkentés előtt tovább folytatódhat az árfolyam emelkedése.

Az arany ára folyamatosan emelkedik a tőzsdéken, és péntek délelőtt újabb mérföldkövet ért el: az unciánkénti ár túljutott a 2600 dolláron. A nemesfém ára idén több mint negyedével növekedett, és elemzők szerint a drágulás folytatódhat a Federal Reserve jövő heti kamatcsökkentéséig – közölte a HVG.

Az aranyár emelkedését a jegybanki vásárlások, valamint a közel-keleti és ukrajnai konfliktusok miatti menedékkeresés is támogatja, mivel a befektetők bizonytalan időszakokban a biztonságos eszközöket keresik – írja a MarketWatch. Jun Rong Yeap, az IG Asia Pte piaci stratégája szerint, ha az árfolyam lendülete megmarad, az arany árfolyama akár 2670 dollárig is emelkedhet.

Chris Weston, a Pepperstone Group kutatási vezetője hozzáteszi, hogy az aranyat főként fedezeti céllal használják portfólióikban az alapkezelők, különösen a jelenlegi gazdasági környezetben, ahol a Fed jövő heti ülésén a kamatcsökkentés mértéke az egyik legfőbb kérdés. Jerome Powell Fed-elnök korábban már jelezte a kamatcsökkentési ciklus kezdetét, amely várhatóan szeptember 18-án indul.

Michael Armbruster, az Altavest társalapítója és ügyvezető partnere szerint az aranyár jelenlegi rekordja ellenére további növekedés várható: 

Csak mert az aranyár új rekordon áll, ez nem jelenti azt, hogy nem mehet még sokkal feljebb

– nyilatkozta a MarketWatchnak.

Főkép forrása:
illusztráció
Címkék:
#Tőzsde

További cikkek