Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

10perc/MTI
2024. 09. 05.
Bemutatták az új győri gyártású Cupra Terramart

Bemutatták az új, győri gyártású Cupra Terramart. A napi 300 darabos sorozatgyártás hamarosan indul, sportos SUV modellel bővül a kínálat.

Szerdán Barcelonában mutatták be a győri Audi Hungaria gyárában készülő új Cupra Terramar modellt. A sorozatgyártás hamarosan megkezdődik, napi 300 jármű gyártásával. Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke szerint a Terramar ugyanarra a platformra épül, mint az Audi Q3, így csökkennek a beruházási költségek és a termelés szintje magas marad.

A Q3 és a Terramar gyártásán közel háromezer dolgozó vesz részt Győrben. A Terramar öt hajtáslánccal, köztük benzin, mild hibrid és plug-in hibrid verzióban lesz elérhető, és a motorok gyártása is helyben történik.

Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja elmondta, hogy több mint két éve készítik elő a Terramar integrációját, és a gyártáshoz szükséges jelentős átalakításokat a karosszériagyárban, lakkozóüzemben és a szereldében hajtották végre. A gyártást a dolgozók különböző képzésekkel sajátították el.

A Cupra Terramar szállításai az idei év utolsó negyedévében kezdődnek. A sportos SUV modell Barcelonában készült, és a márka növekedésének következő lépcsőjét jelenti. Wayne Griffiths, a Cupra vezérigazgatója szerint a Terramar tiszteleg a márka gyökerei, a versenypályák előtt, ahol a Cupra született.

Az Audi Hungaria Zrt., az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója, 2023-ban 1,66 millió motort és 171 775 járművet gyártott.


Főkép forrása:
Audi Hungaria Győr (Facebook)
Címkék:
#Autó

További cikkek