Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Kormányinfó: A kormány folytatja a pedagógusbér-emelési programot

10perc.hu
2024. 08. 22.
Kormányinfó: A kormány folytatja a pedagógusbér-emelési programot

A kormány folytatja a pedagógusbér-emelési programot, 2025-re a tanárok fizetése elérheti a diplomás átlagbér 80%-át, 2027-re pedig átlépheti az egymillió forintot.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, hogy a kormány a korábbi vállalásainak megfelelően folytatja a pedagógusok béremelési programját. A Kormányinfón tartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a tanárok fizetése jövőre elérheti a diplomás átlagbér 80 százalékát.

"A szerdai kormányülésen az iskolai évkezdet kapcsán áttekintettük az oktatás helyzetét" - közölte Gulyás Gergely. A miniszter hozzátette, hogy a jelenlegi előrejelzések alapján 2025-ben a diplomás átlagbér Magyarországon bruttó 1 millió 25 ezer forintra növekedhet, így a pedagógusok átlagbére 820 ezer forintra emelkedik. Gulyás elmondta:

„Nagyon optimista forgatókönyvek szerint már a ciklus végére, 2027 elejére az egymillió forintos bruttó fizetést is meg fogja haladni a tanárok átlagbére.”

A miniszter hangsúlyozta a közoktatás fontosságát a jövő szempontjából, kiemelve, hogy a pedagógusok anyagi megbecsülése kulcsfontosságú. "Ez az a pálya, ami megalapozza, hogy a következő generációk tájékozottak legyenek, sokat tudjanak a saját hazájukról és az őket körülvevő világról" - mondta Gulyás.

Az intézkedés célja, hogy biztosítsák a pedagógusok számára a méltányos fizetést és a társadalmi elismerést, ami elengedhetetlen a közoktatás minőségének javításához.

Főkép forrása:
MTI/Soós Lajos

További cikkek