Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Versenyfelügyeleti eljárást indítottak az Aldival szemben

10perc.hu
2024. 07. 19.
Versenyfelügyeleti eljárást indítottak az Aldival szemben

A magyar származású termékek reklámozásával kapcsolatban indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított az Aldi Magyarország Bt. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt - közölte a Telex.

A GVH szerint az Aldi tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat az üzleteiben elhelyezett hűtőpultjaiban található magyar származású termékekkel kapcsolatban. Az Aldi állításai, miszerint "100% friss és magyar hús állandó kínálatunkban" és "Hazait szeretettel" felirattal megjelölt termékek találhatók a hűtőpultokban, valószínűsíthetően nem felelnek meg a valóságnak, mivel nem minden termék magyar származású.

A GVH azt is feltételezi, hogy az Aldi nem alakította ki a szakmai gondosság követelményeinek megfelelő belső eljárásrendet a kereskedelmi kommunikációjával kapcsolatban. Az üzletlánc 2021. november 25. óta nem rendelkezik olyan következetesen alkalmazott belső ellenőrzési mechanizmussal, amely biztosítaná, hogy a hűtőpultokban csak 100%-ban magyar termékek legyenek.

Az Aldi reagálásában közölte, hogy továbbra is tartja magát ahhoz a vállalásához, hogy állandó kínálatában 100%-ban magyar friss húst értékesít. Az áruházlánc szerint a GVH eljárása nem a vállalásra, hanem arra irányul, hogy egyes esetekben a frisshús-hűtőkben nem magyar forrásból származó termékek is kihelyezésre kerültek. Az Aldi állítása szerint a magyar friss húsokra vonatkozó vállalásával kapcsolatos kommunikációi valósak és egyértelműek.

A GVH hangsúlyozta, hogy az eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a jogsértés meg is történt, hanem annak tisztázására szolgál. Az eljárásra három hónap áll rendelkezésre, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Főkép forrása:
Mike Mozart/Flickr
Címkék:
#Aldi

További cikkek