388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

GVH: A City Taxi félrevezette a fogyasztókat?

10perc/MTI
2024. 04. 23.
GVH: A City Taxi félrevezette a fogyasztókat?

A City Taxi 2024. január 10-től olyan állításokkal népszerűsíti a vállalkozását, amelyek a GVH szerint valószínűsíthetően megtévesztik a fogyasztókat.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel szemben, miután gyanúja szerint a vállalkozás megtévesztő kereskedelmi kommunikációt folytat.

A GVH állítása szerint a City Taxi 2024. január 10-től "a magyar" jelzőt használja a vállalkozása népszerűsítésére, ami valószínűsíthetően megtéveszti a fogyasztókat. A GVH továbbá arra is gyanakszik, hogy a City Taxi hamisan azt a benyomást kelti a fogyasztókban, hogy az általuk nyújtott "árgarancia" egyedülálló és önkéntes, holott valójában jogszabályi előírás alapján kötelesek azt biztosítani.

A GVH kiemelte, hogy ezeket az állításokat a City Taxi országos rádióadón is hirdette, ami súlyosbítja a helyzetet. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a City Taxi elkövette a jogsértést, de a GVH a tények tisztázására és a feltételezett jogsértés bizonyítására fog törekedni. Az eljárás három hónapig tart, de indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Fontos megjegyezni, hogy ez egy gyanúsítás, és a GVH még nem hozott döntést a City Taxi ügyében. A fogyasztóknak érdemes figyelmesen átolvasni a taxi szolgáltatók általános szerződési feltételeit, mielőtt igénybe vennék szolgáltatásaikat.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek