Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Mesterséges intelligencia, Bútormentő Pontok és 60-as, 70-es évek ikonikus termékei az IKEA-BAN

MTI
2024. 01. 24.
Mesterséges intelligencia, Bútormentő Pontok és 60-as, 70-es évek ikonikus termékei az IKEA-BAN

Az IKEA Magyarország a 2023-es pénzügyi évben 145 milliárd forint forgalmat ért el, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban; a három hazai áruházában 8,1 millió vásárlót fogadtak az előző évi 8 millió után - közölték a szerdai sajtótájékoztatón.

A tavaly októberben kezdődött első és a mostani árcsökkentési hullám során az IKEA összesen 1773 terméket kínál átlagosan 17 százalékkal kedvezőbb áron - mondta Karina Hartai, az Örs vezéri téri üzlet vezetője. 

Farkas Mihály, értékesítési vezető (IKEA Örs vezér tere), elmondta, hogy májusban indítják el az IKEA Kreatív elnevezésű, mesterséges intelligencia alapú applikációt, amellyel a vásárlók virtuálisan megtervezhetik lakásuk kialakítását. 

A vállalat alapításának 80-ik évfordulója alkalmából a 60-as és korai 70-es évek ikonikus termékeit újratervezett formában ismét piacra dobják.

Bálint Attila, az IKEA Magyarország fenntarthatósági felelőse kiemelte: a vállalat termékkínálatának csaknem 60 százaléka fenntartható alapanyagokból készült, míg az értékesített termékek 35 százaléka esett ebbe a kategóriába.

Célul tűzték ki, hogy 2025-re a kiszállításoknál 100 százalékban zéró emissziós járműveket használjanak, az éttermi kínálatban pedig tovább nő a növényi alapú ételkínálat, amely a főételeknél elérheti az 50 százalékot jövő év végére, és az ételek 80 százaléka nem tartalmaz vörös húst. A fenntarthatósági célokat támogatja a Bútormentő Pontok létrehozása, ahol a vásárlók a használt és felújított termékeket vásárolhatnak kedvezőbb áron - sorolta.

Az IKEA mintegy 19,2 milliárd forintból bővíti legnagyobb magyarországi áruházát Soroksáron, erről Petheő Gergely Krisztián, a Soroksár 2.0 néven futó projekt vezetője beszélt. A novemberben indult és várhatóan 2025-ben záruló átalakítás során az áruház változatlan nyitvatartással üzemel - mondta.

A többcsatornás értékesítési modell részeként, a fizikai és digitális megoldásokat vegyítve a soroksári áruház egy sor innovatív funkcióval gazdagodik - mondta.

A Home Lab helyiség kialakításával a vásárlók közvetlenül a koncepció összeállítása után valós méretben és színben láthatják a tervezett megoldásukat, mielőtt végleges döntést hoznának. A kompass (iránytű) alkalmazás, egy GPS-navigátorhoz hasonlóan segíti a vásárlók tájékozódását, a kívánt termék megtalálását az áruházakban. 

Az egész áruház területén elérhető tervező- és rendelési kioszkok, önkiszolgáló pénztárak, valamint az eladóknál lévő mobil terminálok bevezetésével az IKEA lehetővé teszi, hogy a látogatók megváltoztassák a vásárlás sorrendjét és már a barangolás során fizethetnek, és mire a kijárathoz érkeznek, akár egyből át is vehetik az összekészített csomagjukat. 

Petheő Gergely Krisztián kérdésre válaszolva elmondta, hogy a pilot projektként futó soroksári fejlesztés tapasztalatai, valamint annak pénzügyi vonzatainak értékelése után dönthetnek a szolgáltatási körök bővítéséről a budaörsi illetve az Örs vezér téri áruházban.

Tudtad, hogy már Szegeden is van átvételi pont

Főkép forrása:
IKEA

Hirdetés

További cikkek