389.38 Ft

361.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A pedagógusok béremelésére nem telik! Bezzeg 100 millió euróval beszáll Magyarország a Türk Befektetési Alapba

10perc.hu
2023. 11. 04.
A pedagógusok béremelésére nem telik! Bezzeg 100 millió euróval beszáll Magyarország a Türk Befektetési Alapba

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Európa lépései a világ ismételt blokkosodásának irányába mutatnak, márpedig ezt Közép-Európa nem akarja, ugyanis a térség mindig rajtaveszített Kelet és Nyugat konfliktusán.

Lassan tényleg komolyan kell azt venni, hogy a jelenlegi kormány kivezeti hazánkat az Európai Unióból. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanis Asztanában, a Türk Államok Szervezetének tanácskozásán bejelentette, 100 millió euróval beszáll Magyarország a Türk Befektetési Alapba.

"Európa lépései a világ ismételt blokkosodásának irányába mutatnak, márpedig ezt Közép-Európa nem akarja, ugyanis a térség mindig rajtaveszített Kelet és Nyugat konfliktusán, ehelyett konnektivitásra, globális együttműködésre van szükség. Márpedig ha ennek van bajnoka, akkor az épp a Türk Államok Szövetsége" - fogalmazott Szijjártó Péter.

A miniszter tudatta, hogy hazánk ezért érdekelt a TÁSZ megerősítésében, a hozzájárulása fokozásában, így százmillió euróval csatlakozni fog a Türk Befektetési Alaphoz is, amelyben komoly potenciál rejlik. Érdekes, erre van pénz, míg a pedagógusok béremelésére nincs, amiatt csak a Brüsszelre mutogatás zajlik.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kormány arra ösztönzi a hazai vállalatokat, hogy hajtsanak végre beruházásokat a TÁSZ-országokban, és nagy sikernek nevezte, hogy a Mol még idén megkezdi a földgáz kitermelését Kazahsztánban. Közölte, hogy Magyarország kész csatlakozni a közös polgári védelmi mechanizmushoz is.

Főkép forrása:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hirdetés

További cikkek