Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Dacára az összes nehézségnek és az üzemanyagok ársapkájának, remek évet zárt a MOL

10perc.hu
2023. 02. 17.
Dacára az összes nehézségnek és az üzemanyagok ársapkájának, remek évet zárt a MOL

A Mol fő piacának számító Kelet-Közép-Európában a hatósági árak és különadók a tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményét, az EBITDA-t érintő becsült hatása mintegy 1,6 milliárd dollár volt 2022-ben.

A Mol-csoport tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 1773,9 milliárd forint (4,7 milliárd dollár) volt tavaly az előző évi 1071,9 milliárd forint (3,53 milliárd dollár) után - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A vállalatcsoport a tavalyi utolsó negyedévben 438,8 milliárd forint (1,074 milliárd dollár) újrabeszerzési árakkal becsült tiszta EBITDA-t termelt, ami az előző negyedévinél 26 százalékkal alacsonyabb. 2021 utolsó negyedévében ugyanakkor 301,2 milliárd forintot (947 millió dollárt) tett ki az EBITDA.

A Mol fő piacának számító Kelet-Közép-Európában az ársapkák és különadók EBITDA-t érintő becsült hatása mintegy 1,6 milliárd dollár volt 2022-ben. A tavaly elért kimagasló EBITDA még az extrém mértékű adók, ársapkák és szabályozói intézkedések mellett is lehetőséget biztosít a vállalat stratégiájában megfogalmazott transzformáció és fejlesztések végrehajtására.

Főkép forrása:
MOL

További cikkek