Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nagy Ervin aszteriodaként hivatkozott Magyar Péterre

10perc.hu
2024. 10. 15.
Nagy Ervin aszteriodaként hivatkozott Magyar Péterre

Nagy Ervin színművész a Tisza Pártban zajló politikai változásokról nyilatkozva kifejtette, hogy Magyar Péter pártelnök köré építve a Tisza Párt célja a politikai kultúra megújítása, amelynek részeként az emberek elszámoltathatóság iránti igénye egyre inkább előtérbe kerül.

Nagy Ervin színművész szerint a magyar politikai rendszer változása elkerülhetetlen, és a Tisza Párt célja, hogy új alapokra helyezze a politikai kultúrát. A Népszavának adott interjújában elmondta, hogy „az emberekben feltörő ősfelháborodás artikulálódik a Tisza Pártban,” és bár a jelenlegi rendszert még lehet próbálni toldozni-foltozni, „ez a dolog már eldőlt,” csak idő kérdése, hogy a változás bekövetkezzen - közölte a 24.hu.

A Tisza Párt egyik legismertebb arca, Nagy úgy véli, hogy a párttal a magyar politika alapvető karakterét szeretnék átalakítani, mert az emberek „elegük van abból, hogy a politikusokat nem lehet számonkérni, és azt gondolják róluk, hogy úgysem az lesz, mint amit mondanak.” Szerinte a párt nyitottabbá teheti a politikát, így egyre több ember is csatlakozhat hozzájuk, akik eddig távol tartották magukat ettől a világtól.

Magyar Péter, a pártelnök jelenleg szinte egyedüliként látható a párt élén, de Nagy Ervin ezt úgy értékeli, hogy „Magyar Péter egy aszteroida, és neki lesznek még kisebb kísérőbolygói,” ám az építkezés lassabb folyamat. A színész szerint a politikai elit, különösen „Rogán Antal meg Kubatov Gábor minden reggel úgy kel, hogy ma húsz embert be kell építeni a Tisza Pártba,” ami szűkíti a tehetséges és megfelelő emberek körét, akiket bevonhatnak a politikai mozgalomba.

Nagy úgy véli, hogy bár a hatalom próbálja akadályozni őket, a változást már nem lehet megállítani, mivel „a társadalom mélyebb rétegeiben elindult egy változás.” Hozzátette, hogy tisztában vannak azzal, hogy lejáratókampányok várhatók ellenük, de „a kocka már el van vetve.”

A színművész elmondta, hogy a hatalom akár száz embert is beépíthet soraik közé, mégsem tudják megállítani a Tisza Párt előretörését, mivel a változás iránti igény egyre erősebb a magyar társadalomban.


Főkép forrása:
Mobil Népszava (Youtube)

További cikkek