Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: miért csak hirdetéseken családbarát az Orbán-kormány?

10perc.hu
2024. 10. 14.
Magyar Péter: miért csak hirdetéseken családbarát az Orbán-kormány?

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke figyelmeztetett, hogy Magyarország demográfiai katasztrófa felé halad, és számos problémát sorolt fel a kormányzattal kapcsolatban.

Demográfiai katasztrófa fenyegeti Magyarországot – figyelmeztetett Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke. A politikus hétfőn közzétett közleményében rámutatott, hogy ha a kormány valóban családbarát politikát folytatna, akkor miért születik idén a legkevesebb gyerek hazánkban hatvan éve.

A politikai vezető számos kérdést vetett fel, köztük: „Miért zárják be sorra a vidéki szülészeteket? Miért véreztetik ki a védőnői szolgálatot? Miért verik szét az oktatást?” Emellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy „miért gondolkodik minden második fiatal arról, hogy elhagyja a hazáját?” és „miért nem épített egyetlen bérlakást sem a kormány 14 év alatt?”

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a Tisza-kormány fő prioritása az egészségügy és az oktatás talpra állítása mellett a „magyar családok valódi támogatása” lesz. Ennek részeként terveik között szerepel a családi pótlék emelése, a családi adókedvezmények jelentős növelése, a háromgyerekes édesanyák szja-mentessége, egy gyerek- és családbarát támogatási rendszer kialakítása, valamint „jelentős számú bérlakás építése” - foglalta össze az atv.hu.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek