Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ironikus posztban reagált Magyar Péter a vádakra

10perc.hu
2024. 10. 11.
Ironikus posztban reagált Magyar Péter a vádakra

Magyar Péter egy szatirikus hangvételű, ironikus Facebook-posztban reagált a róla szóló híresztelésekre, amelyek állami megbízásait, túlárazott szerződéseit, valamint öccse állásait firtatták.

A politikus egy hosszú bejegyzésben, erős iróniával részletezte, milyen „titkos” vagyonokat és állami projekteket irányított volna, ha a vádak igazak lennének.

„43 évesen nem egy olyan ingatlanban lakom, amit 90 millió forint jelzáloghitel terhel és az öcsém sem egy lakótelepi lakásban lakik a családjával” – kezdi Magyar a posztját, majd így folytatja: „Mi építettük közösen 12 milliárd forintért a hatvanpusztai uradalmi birtokot. Oda Orbán Viktorék kutyája csak a mi külön engedélyünkkel jöhetett be. Én építtettem ott a pálmaházat és én kértem, hogy legyen külön szafari és egy szép tó is a birtokon.”

Az ironikus vallomásában Magyar Péter továbbá azt is „beismerte”, hogy „Mészáros Lőrinc 1000 milliárdja és Tiborcz István 500 milliárd forintja is az öcsémé és az enyém”, sőt, hozzátette: „A valóságban mi szereztünk több, mint 40 ezer hektár termőföldet, mi harácsoltunk össze közbeszerzéseken 1000 milliárdokat.”

A posztban Magyar Péter sorolta még a felesleges irodaházak túlárazását, autópálya koncessziókat és a Vodafone felvásárlását is. „Be kell valljam, hogy nem csak egy telefont dobtam a Dunába, hanem a kormány nekem vette meg 700 milliárd forintért a teljes Vodafone-t” – fogalmazott Magyar.

A poszt végén ironikusan megjegyezte, hogy mindezért ő és az öccse a felelős, és valójában ők vezetik félre a kormányt: „Be kell, hogy valljuk, hogy az öcsémmel mi ketten vezettük félre az egyébként jóhiszemű, mélykeresztény, erkölcsös miniszterelnök urat, mi építettük ki a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét.”

Magyar Péter posztjának végén ígéretet tett, hogy a következő vagyonbevallásában „mindent feltüntet”, de csak „ha lesz elég rubrika”. A politikus ironikus megközelítése egyértelművé tette, hogy a róla és családjáról szóló vádakat nevetségesnek tartja, és humorral kíván reagálni a kritikákra.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek