Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kroó Zita, Karsai Dánielről szóló megjegyzésére Lilu is reagált

10perc.hu
2024. 10. 05.
Kroó Zita, Karsai Dánielről szóló megjegyzésére Lilu is reagált

Kroó Zita Karsai Dániel haláláról tett megjegyzése nagy vihart kavart. Lilu sem maradt csendben, és Instagram-történetében reagált a Pesti Srácok műsorvezetőjének szavaira.

Kroó Zita, a Pesti Srácok műsorvezetője, egy adásban Karsai Dániel alkotmányjogász haláláról nyilatkozott. Karsai Dániel, aki három éven át küzdött az ALS nevű gyógyíthatatlan betegséggel, a strasbourgi bírósághoz fordult eutanázia engedélyezéséért, hogy méltósággal vehessen búcsút életétől. Kroó azonban így fogalmazott az ügy kapcsán:

„Én nem értem, tehát Karsai Dániel, mondjuk ki, emiatt a betegség miatt halálra volt ítélve. Tényleg csak az volt, hogy na, mikor fog ez bekövetkezni. Tehát hogy az emberben, már bocsánat, de ne legyen annyi türelem, hogy megvárja azt, hogy az élet mondja: 'Danikám, akkor most van vége!', és akkor utána ebből ekkora politikai ügyet csinálunk, én ezt nem értem."

Karsai Dániel múlt héten hunyt el, és halála óta széles körű társadalmi vita alakult ki az eutanáziáról és méltóságteljes halálhoz való jogról.

Lilu válasza Kroó Zita szavaira

Kroó Zita kijelentései nem hagyták hidegen a közvéleményt, és az RTL műsorvezetője, Lilu is reagált. Lilu Instagram-történetében korlátozott ideig látható posztjában fejezte ki véleményét:

„Nem írok semmit erre a… Nem lenne olyan keresztényi… Komolyan, kik ezek?????"
Majd hozzáfűzte:
„Kolleganőm. Ja, nem."

Karsai Dániel és a méltóságteljes halálért folytatott küzdelem

Karsai Dániel neve akkor vált igazán ismertté Magyarországon, amikor az európai emberi jogi bírósághoz fordult, hogy eutanáziához folyamodhasson. Karsai három éven át harcolt az ALS ellen, és ezt az utat választotta, hogy elkerülje a betegség végső stádiumának szenvedéseit.

Az alkotmányjogász halála komoly társadalmi vitákat generált az eutanázia, a halál méltósága, és az egyén önrendelkezési joga kapcsán.

Főkép forrása:
Lilu Facebook oldala

További cikkek