Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ígéretet tett Magyar Péter a választások megnyeresére és az uniós pénzek hazahozására

10perc.hu
2024. 10. 04.
Ígéretet tett Magyar Péter a választások megnyeresére és az uniós pénzek hazahozására

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy meg fogják nyerni a választásokat, és hazahozzák az uniós pénzeket, amelyek a magyar embereket illetik meg.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót, ahol fontos bejelentéseket tett a közelgő választásokkal és a Magyarországot érintő uniós ügyekkel kapcsolatban. A sajtótájékoztatón reagált a Gulyás Gergely által a geszti kormányinfón elmondottakra, hangsúlyozva, hogy a Tisza Párt elkötelezett a magyar emberek érdekeinek védelme mellett. Bejelentette, hogy Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével fog tárgyalni a Magyarország ellen az EU-ban zajló ügyekről, amelyek fontosak a hazai politika számára - közölte a 24.hu.

A tájékoztató során Magyar Péter a közelgő október 5-i demonstrációval kapcsolatban is beszélt. Az eseményt a közmédia épülete elé szervezték, és a politikus arra kérte a résztvevőket, hogy ne pártzászlókat, hanem nemzeti színű és lyukas lobogókat hozzanak, utóbbi a párt új szimbóluma. A demonstráció kapcsán a kormányinfón elhangzott, hogy Magyar Facebook-bejegyzései alatt erőszakos kommentek jelentek meg. Magyar ezt a vádaskodást elutasította, mondván: „Gulyás Gergely pár perce hazudta azt, hogy nem határolódunk el ettől, (…) utoljára reggel írtam a Facebookon, hogy békés demonstrációra készülünk”.

A sajtótájékoztatón Magyar Péter kitért Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetőjének kijelentéseire is, aki azt állította, hogy Magyar Péternek vissza kéne vonnia a mentelmi jogát az uniós testületben. Magyar erre reagálva elmondta, hogy Deutsch csak „úgy csinál, mintha dolgozna”, és szerinte a vádak alaptalanok. A Tisza Párt elnöke hangsúlyozta, hogy Polt Péter legfőbb ügyésztől még nem érkezett kérelem a mentelmi jog felfüggesztéséről Brüsszelbe, így az Európai Parlament nem tud ezzel foglalkozni. Magyar Péter azt is hozzátette, hogy lemondana a mentelmi jogáról, amint a kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Ezen kívül Magyar a közmédia épülete elé szervezett demonstráció kapcsán Orbán Balázs, a kormány egyik prominens politikai szereplőjének kijelentéseit is kritizálta, amely szerinte nemcsak a ’56-os hősöket alázta meg, hanem hazaárulási kísérletet is megvalósított. „Nem tudom, Orbán Balázsnak mi volt a jele az óvodában, de talán fehér zászló” – fogalmazott Magyar. A politikus úgy véli, hogy Orbán Balázs pozíciójának megtartása rávilágít arra, hogy a fideszes szavazók számára is világossá válik, hogy „ez a mítosz is csak egy cukormáz volt a hatalomgyár konyhájában” - írta meg a hvg.

A sajtótájékoztatón egy újságíró felvetette, hogy a magyar kormány a menekültügyi szabályozás, illetve a korrupcióellenes jogszabályok terén lépéseket tesz az uniós büntetések elkerülése érdekében. Magyar Péter azonban kifejtette, hogy nem lehet komolyan venni ezeket a szándékokat, és ha a kormány nem ér el eredményeket, akkor a kudarcot az ellenzékre fogják hárítani. „Legalább egy mandátummal meg fogjuk nyerni a választásokat, ők át fogják adni a hatalmat, és mi pedig haza fogjuk hozni a 8000 milliárd forintos uniós pénzt, amit a magyar embereket illeti meg” – nyilatkozta.

A sajtótájékoztató végén Magyar Péter a korábban általa vezetett Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodását érintő vádakról is beszélt. Kijelentette, hogy többször találkozott Hadházy Ákossal, akivel elmondta a kérdéses szerződések történetét, és igyekezett mindent elmagyarázni a többéves folyamatokról. Magyar hangsúlyozta, hogy az ő vezetése alatt minden szabályszerűen zajlott, és a legtöbb ügyet közvetlenül nem ő, hanem a munkatársai intézték. „Aki megnézi a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a KEHI közös jelentését, láthatja, hogy az egy összecsapott anyag, nem tartalmaz piaci összehasonlításokat, mélyebb elemzés nélkül von le következtetéseket alaptalanul” – tette hozzá. Végül Magyar úgy véli, hogy a Diákhitel Központ sikeresen működött az ő irányítása alatt, hiszen rengeteg új ügyfelük lett ebben az időszakban.

A teljes sajtótájékoztató itt nézhető vissza:


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek