Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter éles kritikával illette Hont Andrást

10perc.hu
2024. 10. 02.
Magyar Péter éles kritikával illette Hont Andrást

Magyar Péter élesen kritizálja Hont Andrást, aki a KEHI jelentés titkos részleteit hozta nyilvánosságra.

A vita Magyar Péter és Hont András között a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) által végzett vizsgálat kapcsán robbant ki. Magyar korábban a Partizánnak adott interjújában azt állította, hogy a Diákhitel Központtal kapcsolatos vizsgálatot lezárták, és nem született semmilyen konkrét megállapítás.

Hont András azonban ezzel szemben egy, az általa megszerzett dokumentumra hivatkozva állította, hogy a KEHI jelentése számos kemény és egyértelmű megállapítást tartalmazott, amelyek összhangban álltak Hadházy Ákos korábbi vádjaival. Hont szerint a jelentés tele van konkrétumokkal, és éppen emiatt történt Magyar Péter fél évvel későbbi távozása.

Hont mindezt nyilvánosságra hozta, hogy „ne legyen maszatolás”, és arra is utalt, hogy a vizsgálat eredményei Rogán Antalhoz köthetők.


Magyar Péter reakciója

Magyar Péter a Facebook-oldalán éles kritikát fogalmazott meg Hont András újságíróval szemben, aki a kormányzati propagandával kapcsolatos újabb bejelentést tett. Magyar szerint Hont András egy titkos dokumentumot szerzett meg, de nem hozta azt teljes egészében nyilvánosságra, csupán kiragadott belőle néhány gondolatot, amelyeket megosztott követőivel.

Magyar párhuzamot vont Hont és más újságírók korábbi akciói között, különösen kiemelve Dezső András újságíró nyári lépéseit. Kritikájában Magyar arra is rámutatott, hogy Hont nem volt elég bátor ahhoz, hogy a Rogán Antal által kötött, százmilliós szerződések részleteit is nyilvánosságra hozza. Szerinte Hont módszerei a fideszes bolsevik módszerekre emlékeztetnek.

Magyar külön kiemelte, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) nem tett feljelentést sem 2021-ben, sem azóta az ügy kapcsán, ami szerinte arra utal, hogy nincs valós alapja a vádaknak. Hozzátette, hogy ha Hont valóban ismerne bűncselekményeket, akkor miért nem történt már lépés az ügyben.

,,Arról sem értekezik a Fidesz átlátszó agitátora, hogy ha bármilyen valós bűncselekmény történt volna, akkor miért nem tett feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal sem 2021-ben, sem azóta. Ja, hogy nincs miért?"

Posztjában Magyar azon is elmélkedett, hogy Hont András vajon dolgozott-e már valaha olyan helyen, ahol érdemi munka folyt, és megjegyezte, hogy sok esetben az elemzések és tanulmányok, amelyek százezrekbe kerülnek, jóval nagyobb hasznot is hozhatnak. Utalt arra is, hogy Hontot nem zavarják a Századvég és a Nézőpont Intézet tanulmányai, amelyek oldalanként tízszer annyiba kerülnek.

Magyar posztját azzal zárta, hogy a fideszes feljelentők már rég megtették a szükséges lépéseket az adott szerződések kapcsán, és hamarosan az ügyészség dönthet arról, hogy történt-e bűncselekmény, vagy sem. Magyar végül így zárta sorait: ,,Jó vergődést, Hont!"


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek