Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter éles kritikával illette a közmédiát és a kormányt

10perc.hu
2024. 09. 26.
Magyar Péter éles kritikával illette a közmédiát és a kormányt

Magyar Péter az M1 vendége volt, miután bejelentette, hogy október 5-én tüntetést szerveznek a közmédia óbudai komplexuma elé.

Magyar Péter az interjú során éles kritikákkal illette a közmédiát és a kormányt, számos politikai és gazdasági témát érintve. A műsorvezető alig tudta megszakítani a monológját, míg Magyar Péter a kormány intézkedéseit, a közmédia működését és a fővárosi helyzetet kritizálta - közölte a HVG.

„Örülök, hogy 218 nap után végre beengedték a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét” – kezdte Magyar Péter, majd hangsúlyozta, hogy Lengyelországban és Szlovéniában a minimálbér magasabb, mint Magyarországon. A főváros anyagi helyzetéről beszélve Magyar kijelentette, hogy 75 milliárdot lop el tőle a kormány, valamint hangsúlyozta, hogy az ország is csőd szélén áll, 55 ezer milliárd forintos államadóssággal és rossz közszolgáltatásokkal. Példaként említette, hogy egy budapesti kórházban 2030 októberére kap időpontot a beteg.

Magyar Péter azzal vádolta az M1-et, hogy „Goebbelsi-propagandát folytat,” és azt állította, hogy minden helyreigazítási pert elvesztett vele szemben a közmédia. Kitért arra is, hogy a fővárosi politikai vezetők, mint Kiss Ambrus és Tordai Csaba, valójában a háttérből irányítanak, és a főváros vezetője, Karácsony Gergely, átvette Tarlós István cégvezetőit. „Kéz kezet mos, ebből van elege az embereknek” – fogalmazott.


Magyar Péter a vidéki szülészetek bezárását is említette, valamint a fiatalok elvándorlását, és kijelentette, hogy a kormány demográfiai katasztrófa felé sodorja az országot. Az ellenzéki politikus azt is hangsúlyozta, hogy szerinte Orbán Viktor gyáva vele szemben, és elmondta, hogy tőle kérdezné meg, „hogyan sikerült 14 év alatt Magyarországot az EU legszegényebb és legkorruptabb országává tenni.”

A műsorvezető megpróbált kérdezni a Diákhitel Központ szerződéseiről, de Magyar Péter azt javasolta, hogy erről inkább Hadházy Ákost kérdezzék. Említette, hogy fals szerződéseket kellett kötnie a TV2-vel éjszakai adásokra, és hangsúlyozta, hogy a közmédia „140 milliárdból működik, miközben 900 ezer nyugdíjas él a létminimum alatt.”

A műsorban szóba került Magyar Péter volt párja, Vogel Evelin is, aki a kormányközeli Indexnek adott interjúban nyilatkozott a politikusról. Magyar Péter azt állította, hogy Vogel „a Fidesztől kap milliókat havonta,” és feljelentést tesz volt élettársa ellen.

A Tisza Párt vezetője a műsor végén a közmédia bírálatával zárta szereplését, kijelentve, hogy reméli, hetente, sőt akár naponta is be tud majd ülni a közmédia műsoraiba, ahogyan Orbán Viktor teszi.

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek