Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lopás miatt felfüggeszthetik Magyar Péter mentelmi jogát

10perc.hu/MTI
2024. 09. 26.
Lopás miatt felfüggeszthetik Magyar Péter mentelmi jogát

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését lopás miatt, miután a képviselő egy telefonját a Dunába dobta.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter, európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt. A Legfőbb Ügyészség csütörtöki közleménye szerint az indítvány a Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás eredményeként született.

A rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter június 21-én egy budapesti klubban szórakozott, ahol a sértett mobiltelefonjával videóra vette őt. A helyzet egy szóváltásra vezetett, amely során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a telefont a sértett kezéből, és zsebre tette. A telefon visszaadását a képviselő többszöri kérésére is megtagadta, és később a Duna felé indult, ahol szándékosan a vízbe ejtette a készüléket.

A közlemény szerint a telefon értéke meghaladta a 100 ezer forintot, de a rendőri intézkedés után a készülék működőképesen visszakerült a sértetthez. A legfőbb ügyész indítványa lehetőséget teremt a büntetőeljárás lefolytatására Magyar Péter ellen, amennyiben a mentelmi jogát felfüggesztik.

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek