Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: a Tisza Párt elutasítja az illegális migrációt

10perc/MTI
2024. 09. 11.
Magyar Péter: a Tisza Párt elutasítja az illegális migrációt

Magyar Péter és a Tisza Párt elutasítja az illegális migrációt, támogatja a határkerítést, és bírálja az Orbán-kormány határvédelmi politikáját.

A Tisza Párt elnöke, Magyar Péter szerdán a Facebookon nyilatkozott arról, hogy pártja határozottan ellenzi az illegális migránsok belépését az Európai Unió területére.

 „Illegálisan belépni egy ország területére nem emberi alapjog, minden államnak joga és kötelessége megvédeni a határait” 

– írta Magyar. A politikus hangsúlyozta, hogy a schengeni övezet külső határainak védelme kiemelt felelősség, és a Tisza Párt támogatja a déli határkerítés fenntartását. Szerinte az Európai Bizottságnak is hozzá kellene járulnia a kerítés fenntartási költségeihez.

Magyar Péter kiemelte, hogy a határok védelmének összhangban kell lennie az uniós jogszabályokkal, és bírálta az Orbán-kormányt, amiért szerinte képtelen megfelelni ennek az elvárásnak. 

„Ha erre az Orbán-kormány nem képes, vagy nem hajlandó, akkor az ebből következő százmilliárdos uniós bírságért a politikai és anyagi következményeket vállalnia kell” 

– tette hozzá a politikus. A párt elnöke azt is felvetette, hogy más tagállamok miért tudják uniós bírság nélkül védeni határaikat, míg Magyarország nem.

„Ki fogja megfizetni a százmilliárdos bírságot miniszterelnök úr? Az egészségügy vagy az oktatás költségvetéséből kell majd elvenni ezt az óriási összeget?” 

– kérdezte Magyar Péter. A Tisza Párt büszkeséggel hangoztatta, hogy elkötelezett Európa és Magyarország görög-római, keresztény-zsidó kulturális örökségének megőrzése mellett. 

„A Tisza-kormány nem fog szabadon bocsátani kétezer embercsempészt sem. És letelepedési kötvényeket sem fogunk árusítani” 

– zárta bejegyzését Magyar Péter.



Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek