Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Csökkent a Fidesz előnye a Tisza párttal szemben

10perc.hu
2024. 09. 11.
Csökkent a Fidesz előnye a Tisza párttal szemben

A Medián szeptemberi felmérése szerint csökkent a Fidesz előnye a Tisza párttal szemben. A Fidesz 43%, a Tisza 39% támogatottságot élvez.

A 444.hu cikke alapján a Medián szeptember eleji felmérése, amelyet a HVG megbízásából készítettek, jelentős változásokat mutat a magyar politikai tájképen. Az adatokat szeptember 3. és 10. között gyűjtötték, telefonos megkérdezés útján 1000 fő részvételével. Az eredmények alapján a választani tudó „biztos” szavazók között csupán 4 százalékpont különbség van a Fidesz (43%) és a Tisza (39%) között.

Az adatok szerint a Fidesz támogatottsága nyár óta stagnált, míg a Tisza párt valószínűleg az ellenzéki pártok rovására erősödött. A Medián júliusban még 12 százalékpontos különbséget mért Orbán Viktor pártja és a Tisza között, de azóta a helyzet feszültebbé vált.

Az adatok azt is mutatják, hogy az ellenzéki pártok közül csak a Tisza lépi át az 5 százalékos bejutási küszöböt. A Mi Hazánknak 4, a Demokratikus Koalíciónak pedig 3,3 százalékot mértek, míg az előző mérésekhez képest a Mi Hazánk 3,1%-ot, Gyurcsány Ferenc pártja pedig 5,9%-ot zuhant.

A felmérés eredményei alapján a választási verseny egyre szorosabbá válik, és a politikai táj folyamatosan változik.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek