Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Závecz: a Tisza Párt félmillió szavazóra van a Fidesztől

10perc.hu
2024. 09. 06.
Závecz: a Tisza Párt félmillió szavazóra van a Fidesztől

A Závecz Research Intézet augusztus végi közvélemény-kutatása alapján a Tisza Párt jelentős előrelépést ért el az elmúlt időszakban, támogatottsága immár 20 százalékra nőtt a teljes népesség körében. - olvasható a Népszava cikkében. 

Ezáltal továbbra is a legnagyobb ellenzéki párt Magyarországon, és egyre inkább megközelíti a kormánypárti Fideszt, amely 26 százalékon áll.

A Tisza Párt eredményei különösen figyelemre méltók a biztos pártválasztók körében, ahol 33 százalékos támogatottságot tudhatnak magukénak, szemben a Fidesz 42 százalékával. Az elmúlt hónapokban tapasztalható növekedés azt mutatja, hogy a párt egyre több választót képes megszólítani, különösen a bizonytalan szavazók köréből.

A többi párt ezzel szemben jóval kisebb támogatottságot élvez. A Demokratikus Koalíció (DK) és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt 5-5 százalékon áll, míg a Momentum Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) 3-3 százalékot értek el. A Jobbik és az MSZP mindössze 2-2 százalékkal rendelkezik, az LMP, a Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Néppárt 1-1 százalékot kapott.

A Tisza Párt erősödése különösen szembetűnő, mivel a többi ellenzéki párt stagnál vagy csökkenő támogatottságot mutat, így az ellenzéki térfélen egyre meghatározóbb szerepet tölthet be a következő időszakban.

Főkép forrása:
Péter Magyar Facebook

További cikkek