Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter a magánéletéről terelte el a figyelmet a kórházlátogatásokkal

10perc.hu
2024. 09. 05.
Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter a magánéletéről terelte el a figyelmet a kórházlátogatásokkal

Takács Péter egészségügyi államtitkár éles kritikát fogalmazott meg Magyar Péter politikai stratégiájával kapcsolatban, amely szerinte a kórházi problémák felnagyításán keresztül próbálja eltéríteni a figyelmet a magánéleti botrányairól.

Takács Péter, Magyarország egészségügyi államtitkára a Mandinernek adott interjújában éles kritikát fogalmazott meg Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke irányába, aki az utóbbi hetekben intenzíven foglalkozott a kórházak problémáival - közölte a Telex.

Takács szerint Magyar Péter a kórházi ügyek felnagyításával próbálja elterelni a figyelmet saját magánéleti botrányairól és nyári VIP-bulijairól. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügy valójában jobb állapotban van, mint ahogyan azt sokan gondolják, és a koronavírus-járvány alatt Magyarország a régió egyik legjobban teljesítő országaként szerepelt.

Takács Péter kifejtette, hogy 40 milliárd forintot különítettek el a kórházak légtechnikai rendszerének javítására, és már 14 intézményben megtörtént a korszerűsítés. Azt is elmondta, hogy a kórházi liftek állapota jelentősen javult, hiszen a működésképtelen felvonók száma 416-ról 207-ra csökkent. A VIP-ellátással kapcsolatos vádakat tagadta, azonban elismerte, hogy léteznek extra szolgáltatások, amelyekért fizetni kell. Takács Péter állítása szerint Magyar Péter próbálkozott egy ilyen szolgáltatás igénybevételével, amikor nem akarta, hogy nagymamáját a János-kórházba szállítsák, és emiatt sms-t is küldött neki.

Az egészségügyi államtitkár azt is megjegyezte, hogy nem tartja gazdasági realitásnak egy szuperkórház építését Budapesten, és cáfolta azt az állítást, hogy a magánegészségügy felé terelnék az embereket. Takács Péter hozzátette, hogy a háziorvosi ellátás presztízsének növelésére is törekednek, és a háziorvosok visszakapják a receptfelírási jogosultságot. A hátrányos helyzetű településeken pedig új háziorvosi szolgálatot indítanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, míg az Országos Kórházi Főigazgatóság külön orvosokkal próbálja majd kezelni a hiányosságokat.

Főkép forrása:
Takács Péter (Facebook)

További cikkek