Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem várt fogadtatást kapott Heim Pál kórháztól Magyar Péter adománya

10perc.hu
2024. 09. 02.
Nem várt fogadtatást kapott Heim Pál kórháztól Magyar Péter adománya

A Heim Pál kórház szerint Magyar Péter adományait olyan raktárban helyezték el, ami már tele volt.

Ahogy az lapunk korábban megírta, pénteken Magyar Péter és pártja 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs WC-papírt adományozott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek, miután azzal szembesültek, hogy a kórház várójában, ahol naponta több száz, gyakran fertőző gyermek fordul meg, ezek az alapvető higiéniai eszközök hiányoznak a mellékhelyiségekben.

Péter szerint az adomány átadásakor Fekete Ferenc orvosigazgató udvariasan megköszönte az adományt, de később a kórház vezetése egy Facebook-posztban arról számolt be, 

hogy az adományokat egy olyan raktárban helyezték el, amely már tele volt.


"Ha valóban tele volt a raktár, akkor miért voltak üresek a mosdóhelyiségek? A feltöltött raktár "bemutathatósága" a fontosabb, vagy a fertőzések megelőzésére szolgáló minimális higiéniás feltételek biztosítása a beteg gyermekek és szüleik számára?

– írta Péter, a kórház posztjára reagálva. Hozzátette, hogy ha valóban tele lett volna, akkor az a kérdés merül fel, miért nem biztosították az említett higiéniai eszközöket március óta a mosdókban.

Magyar Péter szerint a kórház főigazgatójának, Nagy Anikónak a reakciója „jól mutatja, hogy a szervilizmusnak és a NER-es hatalmi gőgnek nincs határa”, és szerinte ez lesz a hatalmi struktúra bukásának egyik oka.

Továbbá megjegyezte, hogy a Heim Pál kórház 2023-ban a második legtöbb 1%-os felajánlást kapta, 299 millió forintot, „mégsem futotta a sürgősségi váróban az alapvető higiéniai eszközökre”.

Magyar Péter végül köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a hősies munkájukért.


A Tisza Párt elnöke, korábban a budapesti Péterfy Kórház állapotairól is nyilvánosan beszámolt, ahol a hasonló higiéniai hiányosságokat is kifogásolta. „Harmadik világbeli állapotok” – így jellemezte a Péterfy Kórház mosdóinak és a szülészeten áttolt fertőző betegek helyzetét.

Korábban lapunk megírta, hogy közeleg Orbán Viktor és Magyar Péter első verbális összecsapása Strasbourgban

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek