Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kézfertőtlenítőt és WC-papírt adott át Magyar Péter a Heim Pál Kórháznak

10perc.hu
2024. 08. 30.
Kézfertőtlenítőt és WC-papírt adott át Magyar Péter a Heim Pál Kórháznak

Magyar Péter, a TISZA Párt vezetője, a mai napon adománnyal támogatta a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet.

A politikus Facebook bejegyzésében arról számolt be, hogy 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs WC-papírt adtak át az intézménynek

Az adomány célja, hogy enyhítse a kórházakban tapasztalható működési nehézségeket.

Magyar Péter a posztjában hangsúlyozta, hogy „elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Semmelweis Ignác hazájában a kórházi mosdók többségében nincs fertőtlenítőszer és WC-papír." Kiemelte továbbá, hogy a TISZA Párt a támogatók segítségével kívánja javítani az egészségügyi intézményekben tapasztalható körülményeket, és rászorítani a kormányt azonnali cselekvésre.

Az egészségügyi helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy Magyar Péter szerint „a hazai kórházak jelentős részének állapota kétségbeejtő," és az eddigi kórházbejárások során „rendkívül méltatlan, az egészéget, sőt, bizonyos esetekben az életet veszélyeztető körülményeket" tapasztaltak.

A TISZA Párt korábban is kiemelt figyelmet fordított az egészségügyi problémákra. Korábban például Magyar Péter félmillió forintos támogatást nyújtott a Bethesda Gyermekkórháznak, miután a kórház klímaberendezéseinek meghibásodása miatt műtéteket kellett elhalasztani. Az adománygyűjtés hírére a kórház fenntartója azonnal intézkedett, és kifizette a szükséges összeget a berendezések cseréjére.

Magyar Péter köszönetet mondott a magyar emberek támogatásáért, és arra kérte a lakosságot, hogy folytassák a kórházak monitorozását és örökbefogadását. A politikus szerint „összefogással és a nyilvánosság erejével lépésről lépésre haladva sok mindent elérhetünk."

A teljes Facebook bejegyzés itt megtekinthető:



Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek