Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Közeleg Orbán Viktor és Magyar Péter első verbális összecsapása Strasbourgban

10perc.hu
2024. 08. 30.
Közeleg Orbán Viktor és Magyar Péter első verbális összecsapása Strasbourgban

Szeptember 18-án Strasbourgban kerül sor Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője közötti első szóbeli összecsapásra.

A közelgő politikai esemény, amely szeptember 18-án délelőtt Strasbourgban, az Európai Parlament székhelyén zajlik, különleges jelentőséggel bír. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a soros EU-tanácsi elnökség programját ismerteti majd a plenáris ülés keretében, amely után közvetlenül megkezdi első közvetlen szócsatáját Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével. A Szabad Európa jelentése szerint Orbán Viktor meghívását, amelyet eredetileg júliusra terveztek, időhiány miatt szeptemberre halasztották - közölte a 24.hu.

A magyar miniszterelnök által tartott programismertetés során az EP legfőbb vezető testülete, az elnökök értekezlete, szeptember 12-én hoz döntést Orbán meghívásáról. Az eddigi információk szerint a parlamenti frakciók többsége támogatja a magyar kormányfő részvételét, és a politikai centrumban elhelyezkedő nagy pártok politikai hasznot remélnek az eseményből. Egy parlamenti bennfentes megjegyezte, hogy Orbán Viktor személye ideális célpontot jelent a politikai viták szempontjából, mivel egységbe forraszthatja a pártcsoportokat, amelyeknek kohézióját a júniusi európai választások utáni politikai alkufolyamatok megingatták.

A várakozások szerint az Európai Néppárt színeiben a Tisza Párt képviselői több alkalommal is felszólalási lehetőséget kapnak, hogy interpellálják Orbán Viktor magyar kormányfőt.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek