Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter válaszolt Takács Péter vádjaira az egészségügyi helyzet kapcsán

10perc.hu
2024. 08. 29.
Magyar Péter válaszolt Takács Péter vádjaira az egészségügyi helyzet kapcsán

Magyar Péter nem hagyta szó nélkül Takács Péter egészségügyi államtitkár közelmúltban tett kijelentéseit, amelyekben személyesen vádolta meg őt a kórházi rend zavarásával.

Takács Péter, egészségügyi államtitkát, azt állította, hogy Magyar Péter nemcsak hogy zavarja a kórházak működését, hanem személyeskedő és dehonesztáló megjegyzéseivel alázza meg az orvosokat. Az államtitkár szerint Magyar Péter a kórházakban órákon át fel-alá járkál, ami nem tájékozódás, hanem a gyógyító munka zavarása.


Erre válaszul Magyar Péter egy hosszabb Facebook-posztban reagált, amelyben kritikát fogalmazott meg Takács Péter és az Orbán-kormány egészségügyi politikája ellen. 

Magyar Péter azt állította, hogy a kormány az elmúlt 14 évben fokozatosan csökkentette az állami egészségügy költségvetését, ezzel hátráltatva a magyar emberek egészségügyi ellátását.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország az uniós átlag alatt költ az egészségügyre, és példaként említette, hogy évente 600 ezer forinttal kevesebb jut az egészségügyre, mint Csehországban. Hozzátette, hogy a kórházakban számos problémát tapasztalhatunk, például a klímaberendezések fertőtlenítésének elmaradását, valamint a kórházi osztályok lezárását és az elhanyagolt kórházi környezetet.

Magyar Péter arról is írt, hogy az államtitkár az ő tevékenységét vádolja az egészségügyi források uniós pénzek visszatartásával, miközben az Orbán családhoz köthető korrupció áll a háttérben.

"A hazugságörvényben odáig is eljutott Takács, hogy én vagyok a felelős azért, hogy az Unió nem utalja a magyar egészségügyi intézmények megújítására szánt 900 milliárd forint uniós forrást. Miközben az igazság az, hogy az Orbán családhoz köthető ipari szintű korrupció miatt tartja vissza ezt a pénzt Brüsszel".

Magyar Péter teljes Facebook posztja itt megtekinthető:


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek