Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Az egészségügyi államtitkár szerint nem maradt ellátatlan beteg az elromlott klímák miatt

10perc.hu
2024. 07. 22.
Az egészségügyi államtitkár szerint nem maradt ellátatlan beteg az elromlott klímák miatt

Az államtitkár elmondása szerint azért nem nyilatkozott korábban az ügyben, mert csak a műtők kis részében volt probléma.

Takács Péter egészségügyi államtitkár kijelentette, hogy az elromlott klímaberendezések miatt elmaradt műtétek ellenére egy beteg sem maradt ellátatlanul. Az elmúlt tíz napban négy kórházban kellett leállítani a műtéteket a hőhullám során meghibásodott klímák miatt, de a sürgős betegeket más intézményekbe szállították, így a betegek biztonsága garantált volt - közölte a 24.hu.

Az államtitkár az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, hogy a klíma meghibásodása csak a műtők töredékét érintette. Az elmúlt három évben a kormány több mint 10 milliárd forintot költött kórházi klímaberendezésekre, és idén további 1,3 milliárd forintot szánnak erre. Ennek ellenére az RTL Híradóját naponta keresik betegek és hozzátartozóik a nem megfelelően működő klímaberendezések miatt.

Takács Péter szerint egész Európában szükség van az elektromos hálózat fejlesztésére a kórtermek klimatizálásához. Ennek érdekében a magyar uniós elnökség alatt energiahatékonysági csomagot terjesztenek be. A kormány a hasonló problémák megelőzésére két mobil ipari klímaberendezést is vásárolt.




Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek