Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Terápiás célú kertet hozott létre a Bike Maffia

10perc.hu
2024. 07. 20.
Terápiás célú kertet hozott létre a Bike Maffia

Terápiás és segítő szándékú veteményeskertet hozott létre a Bike Maffia Budapesten.

A Budapest Bike Maffia által létrehozott 2400 négyzetméteres BBM Farm Budapesten egyedülálló kezdeményezés, melynek fő célja a létminimum alatt élő emberek támogatása. A kert zöldségei elsősorban az utcán élő hajléktalanokat, míg gyümölcsei a gyermekotthonok lakóit segítik - közölte a greendex.

A Budapest Bike Maffia (BBM) 2011-ben alakult, és azóta dinamikusan fejlődve számos társadalmi projektet indított. A BBM Farm egy szociális központ, ahol terápiás kertészkedésre van lehetőség, biztosítva ezzel munkalehetőséget és fejlődési teret a rászorulóknak és a közösségnek egyaránt. A BBM Farm a DélKerTÉSZ közreműködésével valósult meg, akik jelentős zöldségpalánta adománnyal járultak hozzá a projekt sikeréhez.

A Budapest Bike Maffia által működtetett BBM Farm Budapesten egy szociális oázist jelent, ahol a terápiás kertészkedés és a közösségi élmények egyaránt megtalálhatók. A kertben termesztett zöldségek és gyümölcsök jótékony célt szolgálnak, támogatva ezzel az utcán élő hajléktalanokat és a gyermekotthonok lakóit.

A BBM Farm nemcsak a termesztésről szól, hanem a közösségépítésről is. Itt lehetőség van főzni, bográcsozni és egyéb közösségi programokban részt venni. A kert terápiás hatása minden látogatóra kiterjed, legyen az egy iskola, cég vagy családok átmeneti otthona. A farmot folyamatosan fejlesztik: tervezik egy ház felújítását, hogy lakhatóvá váljon, valamint egy büfé, egy kis színpad és egy tűzrakó hely kialakítását. A projekthez szükséges növények és palánták adományok révén érkeznek a kertbe.


Főkép forrása:
Budapest Bike Maffia (Facebook)
Címkék:
#Budapest

További cikkek