Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Félmilliós adomány Magyar Pétertől a Bethesda Gyermekkórház javára

10perc.hu
2024. 07. 19.
Félmilliós adomány Magyar Pétertől a Bethesda Gyermekkórház javára

Magyar Péter félmillió forintot utalt a Bethesda Gyermekkórháznak, amely sürgős műtétek elhalasztására kényszerült a klímaberendezés meghibásodása miatt.

„Félmillió forintot ajánlok fel a Bethesda Gyermekkórháznak és arra bíztatok mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítsen a környezetében lévő egészségügyi intézményeknek” írta a Facebook-oldalán.

Magyar Péter úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi hetekben sorra érkeznek hírek a klímaberendezések leállásáról több kórházban is, amely miatt gyermekek műtétei maradnak el. A Bethesda Gyermekkórház mellett a Szent László Kórház, a János Kórház és a miskolci kórház is hasonló problémákkal küzd.


,,Egészen elképesztő, hogy Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, vagy Pintér Sándor belügyminiszter nem szólal meg az ügyben és hogy a kormány nem juttat azonnali forrásokat az egészségügyi intézményeinek." folytatta Facebook bejegyzésében.

Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára szerint a kórtermekben is embertelen állapotok uralkodnak, és az egészségügyi rendszer az összeomlás szélén áll - írta a Telex.hu.

Főkép forrása:
MTI/Purger Tamás

További cikkek