Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Íme 5 budapesti hely, ahova elmenekülhetsz a kánikula elől

10perc.hu
2024. 07. 18.
Íme 5 budapesti hely, ahova elmenekülhetsz a kánikula elől

Budapest számos lehetőséget kínál arra, hogy elmeneküljünk a hőség elől.

A nyári forróságban mindannyian vágyunk egy kis hűsölésre, de nem mindegy, hol és milyen áron találjuk meg ezt a megkönnyebbülést. Az ÉnBudapestem összegyűjtötte azokat a budapesti helyeket, ahol élvezhetjük a hűsölést, mi pedig ezekből állítottunk össze egy top 5-ös listát. 

1. Templomok

Budapest számos temploma nemcsak történelmi és kulturális szempontból lenyűgöző, hanem természetes hűvösségük miatt is kedvelt menedék a nyári hőségben. Az impozáns Szent István Bazilika vagy a Mátyás-templom csodás belső tereik mellett kellemesen hűvös klímával várják a látogatókat. A templomok hűvös falai között eltöltött idő igazi felüdülést jelent a forró napokon.

Forrás: Creative Commons/Jorge Láscar

2. Római Szabadstrand

A Duna partján található Római szabadstrand kiváló választás azoknak, akik természetes vízben szeretnének felfrissülni. A folyó hőmérséklete még a legmelegebb napokon is kellemesen hűvös marad, így egy kis úszás vagy lábáztatás azonnali enyhülést hoz. A szabadstrand közvetlenül a parton helyezkedik el, így könnyen elérhető és ingyenesen látogatható.

Forrás: Valyo, város és a folyó Facebook oldal

3. Barlangászás

A budapesti barlangok, mint például a Pál-völgyi-barlang, egész évben állandó, alacsony hőmérsékletet biztosítanak. A barlangászás nemcsak izgalmas és kalandos élmény, hanem kiváló módja is annak, hogy elkerüld a kánikulát. A barlangokban uralkodó 11 fokos hőmérséklet és a pollenmentes levegő garantáltan felfrissít. Ennek árát 3000 forint alatt is beszerezhetjük.

Forrás: Creative Commons/Christo

4. Merülőfürdők

A főváros híres fürdői, mint például a Rudas fürdő, nemcsak a gyógyhatásukról, hanem a hűsítő merülőmedencéikről is ismertek. A Rudas fürdő merülőmedencéje 11 fokos vizével tökéletes felfrissülést nyújt a hőségben. A szauna forrósága után egy merülés a hideg vízben nemcsak a testet, hanem a lelket is felfrissíti.

Forrás: Creative Commons/Misibacsi

5. Mozizás

A nyári hőségben a mozizás nemcsak a filmek miatt vonzó, hanem a légkondicionált termek miatt is. Budapest számos mozijában élvezheted a legújabb filmeket, miközben a hűvös terem kellemes felüdülést nyújt. 

Mivel másodfokú hőségriadó van érvényben hétvégére, érdemes kipróbálni az említett helyeket.

Címkék:
#Budapest

További cikkek