Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ötven csuklósbusz érkezik Budapestre

10perc.hu
2024. 07. 17.
Ötven csuklósbusz érkezik Budapestre

Újabb ötven új csuklósbusszal bővül a tömegközlekedés Budapesten.

Budapestre újabb 50 vadonatúj csuklós autóbusz érkezik, jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az új, modern járművek Dél-Budán, Dél-Pesten és a Rákóczi út–Thököly út–Újpalota útvonalon közlekednek majd - közölte az enbudapestem.hu.

Az előző hónapban már 50 Mercedes Citaro G típusú alacsonypadlós autóbusz érkezett Budapestre, és most a BKK újabb 50 klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát busz forgalomba állításáról számolt be. A tervek szerint 2025 második felétől, továbbá további 50 szóló autóbusz üzemeltetéséről is megállapodás születhet.

A BKK kiemelt figyelmet fordít a járműpark folyamatos korszerűsítésére. A BKV Zrt. autóbusz-állománya 2022 őszén 135 új járművel bővült, 2023 májusától pedig az ArrivaBus Kft. tulajdonában és üzemeltetésében 150 korszerű jármű állt forgalomba. Azonban még mindig csaknem 300 korszerűtlen autóbusz jár Budapesten, így a főváros célja az autóbuszpark megújítása és folyamatos frissítése.

Az új járművek üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázatot az ArrivaBus Kft. nyerte, és tíz éves (két évvel meghosszabbítható) szerződést kötött a BKK-val. Az új Mercedes Citaro G autóbuszok Euro 6e dízel besorolásúak, akadálymentes kialakítással rendelkeznek, és számos modern tulajdonságot kínálnak, mint például tágas férőhelyek, légkondicionálás, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztató rendszer és nagy méretű monitorok, melyek növelik az utasok komfortérzetét és biztonságát.


Főkép forrása:
BKK (Illusztráció)

További cikkek