Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Mától retróbuszokkal találkozhatunk Budapesten

10perc.hu
2024. 07. 13.
Mától retróbuszokkal találkozhatunk Budapesten

Budapesten újra életre kelnek az elmúlt évtizedek jellegzetes buszai, az R158-as retrójárat jóvoltából.

Nemcsak a libegőzés, hanem már az odavezető út is élmény lehet: július közepétől egészen szeptember közepéig minden vasárnap jár az R158-as busz a Széll Kálmán tér és Zugligeti Libegő alsó végállomása között. A retrójáraton egy kis időutazásban is része lehet az utasoknak, hiszen az elmúlt évtizedek jellegzetes budapesti busztípusaival tehetik meg a tízperces utat. 

A buszok már a Libegők Éjszakáján, július 13-án, szombaton este is közlekednek 

- tájékoztatott BKK lapunknak eljuttatott közleményében. 

Az elmúlt évtizedek jellegzetes járművei ismét kigördülnek a fővárosi utcákra: július közepétől szeptember közepéig minden vasárnap jár az R158-as buszjárat a Széll Kálmán tér és a Zugligeti Libegő völgyállomása között. A retrójáraton olyan buszokkal utazhatnak az érdeklődők, amelyek a budapesti utcakép meghatározó elemei voltak az elmúlt évtizedekben: egy rövid (idő)utazásra újra birtokba vehetik az utasok az Ikarus 260-as, 263-as, 412-es és 415-ös autóbuszokat, amelyek pont úgy néznek ki, mint amikor először megjelentek a budapesti utcákon.

A buszok a két végállomás között nem állnak meg, azokra csak a végállomásokon lehet felszállni. 

A Széll Kálmán téren a 39-es és a 91-es buszok megállóhelyéről indul a retrójárat, Zugligetben pedig a 291-es busz végállomásán lehet felszállni a buszokra.

Az R158-as busz normál díjszabás szerint közlekedik, így vonaljeggyel vagy bérlettel is igénybevehető, az utazáshoz nem kell pótjegyet váltani.

Az R158-as járat július 14. és szeptember 15. között csak vasárnaponként közlekedik. A Libegők Éjszakája rendezvényhez kapcsolódva kivételesen már július 13-án, szombat délután 17 órakor elindulnak a buszok. 

A programról bővebben a BKV Zrt. oldalán lehet tájékozódni.

Az R158-as retrójárat menetrendje a BKK oldalán, illetve a BudapestGO applikációban is elérhető.


További cikkek