Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Budapesten és Pest vármegyében is elrendelték a tűzgyújtási tilalmat

10perc.hu
2024. 07. 08.
Budapesten és Pest vármegyében is elrendelték a tűzgyújtási tilalmat

Magas hőmérséklet miatt tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Budapesten és Pest vármegyében.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága egyetértésével hétfőtől Budapesten és Pest vármegyében is érvénybe lép a tűzgyújtási tilalom.

Az intézkedést az elmúlt napokban jelentősen megnövekedett erdőtűzveszély indokolja, melyet az emelkedő átlaghőmérséklet és a napsütéses órák számának növekedése okozott. Erről tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Nébih.

Fontos részletek:

A tilalom érinti továbbá Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéket is. A lakosságot óvatosságra intik, különösen belterületen tilos nagy lángmagasságú tüzet gyújtani, mivel a füsttel felszálló égő zsarátnokok jelentős távolságra is tüzet okozhatnak.

Az erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében is tilos a tűzgyújtás. Ez alól kivételt jelentenek a kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyek. Az érdeklődők részletes információkat találhatnak az aktuális tűzgyújtási tilalomról és szabályokról a www.erdotuz.hu oldalon.

A Nébih hangsúlyozza, hogy a korlátozások betartása elengedhetetlen a közösségi biztonság és az erdők védelme érdekében.

Címkék:
#Budapest

További cikkek