Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kábító gumicukor miatt került kórházba 31 külföldi Budapesten

10perc.hu
2024. 07. 01.
Kábító gumicukor miatt került kórházba 31 külföldi Budapesten

A gumicukor miatt kórházba kerülők közül többen súlyos állapotban vannak.

Budapesten 31 külföldi állampolgár került kórházba egy kábító hatású gumicukor fogyasztása miatt, közülük többen súlyos állapotban vannak. Az érintettek egy belvárosi Váci utcai kendershopból vásárolták az édességet, mely egy THCJD nevű anyagot tartalmaz. Egy zacskó ára 15 ezer forint, és mindössze öt gumicukrot tartalmaz - közölte a liner.hu.

„Ez egy pszichoaktív kannabinoid, amely hasonló szerkezetű, mint a THC, de a hatások valószínűleg intenzívebbek és hosszabban hatóak.”írta a Blikk. Az érintettek közül többen magatehetetlen állapotban, félig kómában kerültek a toxikológiára. Egy jordániai házaspárt például egy AirBnb-lakásban találtak meg saját ürülékükben fekve, de állapotuk már javult, míg mások még mindig súlyos állapotban vannak.

A rendőrség azonnal nyomozást indított az ügyben, és az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták szakértői vizsgálatra. Dr. Funk Sándor addiktológus szerint a szer maradandó károsodást is okozhat az agyban, ami demenciára hasonló tüneteket eredményezhet, és vegetatív problémák is előfordulhatnak.

Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Budapest

További cikkek