Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Budapest ingyenes Duna-parti fürdőhelye megnyitotta kapuit

10perc.hu/MTI
2024. 06. 28.
Budapest ingyenes Duna-parti fürdőhelye megnyitotta kapuit

Budapest újabb nyári klasszikusa, a Római-parti Plázs megnyitotta kapuit, ígérve szabadstrand élményt az augusztus 20-ig tartó szezonban.

Június 28-án nyitott meg a Római-parti Plázs, a szabadstrand augusztus 20-ig látogatható - közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata az MTI-vel.

Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását idén is - a plázs negyedik szezonjában - a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg.

Az érintett partszakaszon átvizsgálták és kitisztították a medret, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte.

Hangsúlyozták, hogy a vízminőséget folyamatosan ellenőrzik, és amennyiben a biztonságos, fürdőzésre alkalmas vízminőségi értéket bármikor meghaladják az adatok, a fürdőhelyet azonnal lezárják. Csak akkor nyitják újra, "ha a mérőszámok alapján garantálható a megfelelő vízminőség".

Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lehet, és csak a fürdőhely nyitvatartási idejében, 10 és 19 óra között

- hangsúlyozták.

A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen az éjszakai őrzés is biztosított - tették hozzá.

A plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpártárolási lehetőséget vehetnek igénybe.

A III. kerületi Kossuth Lajos üdülőpart 15-17. címen található fürdőhelyen a biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik - olvasható az önkormányzat közleményében.



Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Budapest

További cikkek