Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hamarosan megérkezhet az első Mere bolt Magyarországra

10perc.hu
2024. 06. 05.
Hamarosan megérkezhet az első Mere bolt Magyarországra

A Mere boltlánc hamarosan megérkezhet Magyarországra, és komoly versenytársa lehet a Lidlnek és az Aldinak.

A Mere boltlánc érkezése Magyarországra jelentős érdeklődést keltett. Már április óta érkeznek hírek a bolt megnyitásának szándékáról, és bár sok a bizonytalanság, úgy tűnik, hogy tényleg versenytársa lehet a Lidlnek és az Aldinak. A Mere tervei ambiciózusak: a következő évben 20 üzletet terveznek nyitni Budapesten és az agglomerációban, míg három éven belül akár 200 bolttal is rendelkezhetnek, körülbelül 280 milliárd forintnyi forgalom mellett - írja a Noizz.

A számok figyelemreméltóak, hiszen a Lidlnek 15 évre volt szüksége hasonló méretű hálózat kiépítéséhez.

Ráadásul a Mere érkezéséről előzetesen senki sem tudott, sem a kormányzat, sem a versenytársak, ami további kérdéseket vetett fel.

A legfrissebb információk szerint a Mere komolyan gondolja a magyarországi terjeszkedést. Már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a konkrét boltok helyszínéről. A boltlánc nem új üzleteket kíván építeni, hanem meglévő épületeket alakítana át, elsősorban nagy, 1000 négyzetméteres alapterületű csarnokokat keres.

Budapesten, a IV. kerületben, Újpesten, valamint Vácon és Szegeden már aláíráshoz közeli állapotban van a szerződés néhány ingatlan bérléséről. 

A legnagyobb esély arra van, hogy az újpesti lesz az első Mere bolt az országban, amely ha minden ütemezetten halad, és megkapják a hatósági engedélyeket, még az idei év vége felé megnyílhat.

Címkék:
#Budapest

További cikkek