Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szigetelési munkák miatt lezárták az Erzsébet híd budai rakparti lehajtóját

2023. 10. 09.
Szigetelési munkák miatt lezárták az Erzsébet híd budai rakparti lehajtóját

Hídszigetelési munkák miatt hétfőn lezárták a forgalom elől az Erzsébet híd budai hídfőjénél a Szent Gellért rakpart felé vezető lehajtót, az érintett autóbuszok módosított útvonalon járnak.

A várhatóan péntekig tartó korlátozás idején a Szent Gellért tér felé kisebb kerülővel, a Szarvas térnél visszafordulva, az Attila út-Szarvas tér-Krisztina körút-Szent Gellért rakpart útvonalon lehet közlekedni - közölte a megbízó Budapest Közút Zrt. az MTI-vel.

A budai végállomásuk felé tartó 7-es és 107-es autóbuszok, valamint a 907-es, a 973-as és a 973A jelzésű éjszakai járatok a Rudas Gyógyfürdőnél a fürdő túloldalán, a Gellért-hegy mellett lévő megállóban állnak meg.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél jelenleg is javítják a hídszigetelést két forgalmi sáv zárása mellett. A munka utolsó üteme a hét végére befejeződik.

A Budapest Közút Zrt. megbízásából a hétvégenként hídszigetelési munkák zajlanak a Kacsóh Pongrác úti felüljárón is; a munka ezen a hétvégén is folytatódik. Októberben a Hungária körúti felüljárón is lesznek hídszigetelési munkálatok - olvasható a közleményben.

A híd és a felüljárók burkolata a szigeteléssel együtt több helyen nagy mértékben elhasználódott, az aszfaltburkolat javítása önmagában már nem elegendő, ezért szükségessé vált a szigetelés lokális javítása. A közlés szerint a kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

További cikkek